Indland

Familie atter udsat for hærværk, efter politiet foretog fartkontrol fra deres indkørsel

I weekenden blev tre biler overhældt med maling og ridset i næsten alle lakerede flader.

I begyndelsen af oktober blev et knap 100 meter langt plankeværk overmalet med ord som "panserlover", "stikkersvin" og "dårlig stil".

Plankeværket tilhørte en familie, som bor ved Græsted i Nordsjælland.

I weekenden var den gal igen. Natten til lørdag blev tre af familiens biler overhældt med maling, ligesom bildækkene blev skåret op og dybe ridser blev lavet i de lakerede overfladen, skriver Netavisen Gribskov.

Også en trailer fik stukket mindst otte huller i presseningen og fik ligeledes punkteret flere dæk.

Årsagen til de to tilfælde af hærværk skal formentlig findes i, at familien i begyndelsen af oktober gav færdselspolitiet lov til at placere en fartmåler i deres indkørsel.

På Gillelejevej, som familien bor ud til, er der ifølge Netavisen Gribskov tidligere blevet målt hastigheder på langt over 100 km/t på trods af hastighedsbegrænsningen på 80 km/t.

Flere personer har fået klip i kørekortet eller betinget frakendelser af deres kørekort på stedet. På et tidspunkt blev en bilist desuden målt med 161 km/t på vejstrækningen.

Nordsjællands Politi bekræfter over for lokalavisen, at anmeldelsen om hærværket er blevet anmeldt. Politiet arbejder ud fra en teori om, at gerningsmanden formentlig skal findes blandt de bilister, som har fået en hilsen fra fotovognen, mens den har holdt i familiens indkørsel.

Udover at begå hærværk mod biler og trailer valgte gerningsmanden også at ødelægge et overvågningskamera, som sad i carporten. Han har dog formentlig overset et andet kamera på ejendommen.

Overvågningsbillederne fra det kamera er i politiets varetægt sammen med en række andre spor, som er blevet indsamlet på stedet.

»Vi ved, at gerningsmanden flugtbil har holdt i vejkanten ved krydset Sodemarksvej – Gillelejevej, og hvis nogen har set en bil på dette sted mellem kl. 03.00 og kl. 04.30, så må man meget gerne henvende sig til os,« siger vagtchef David Borchersen fra Nordsjællands Politi til Netavisen Gribskov.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Frivilligheden blev fejret: Rap fra Gellerup, frivilligsuppe og over 100 frivillige organisationer
De frivillige blev fejret i Ridehuset Aarhus, da frivillighovedstaden søndag eftermiddag åbnede officielt. Over 5.000 gæster deltog i arrangementet i løbet af dagen ifølge tal fra europæisk frivillighovedstad. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her