Indland

Fodboldklub trækker sig fra Mjølnerparken efter skyderier

En af Nørrebros største idrætsforeninger trækker en del af sine hold væk fra baner ved Mjølnerparken efter gentagne skyderier.

Fodboldklubben Nørrebro United oplever en stigende bekymring fra forældre og frivillige i kølvandet på den verserende bandekonflikt i området. Arkivfoto: Lars Krabbe

Få meter fra Nørrebro Uniteds fodboldbane lige op ad Mjølnerparken på Nørrebro blev en 22-årig mand torsdag skudt og dræbt ved højlys dag. Det er ikke første gang, skyderierne er kommet faretruende tæt på fodboldklubbens baner i Mimersparken, og konflikten får nu konsekvenser for klubben og foreningslivet i området.

Det skriver TV 2 Lorry.

Ledelsen kan ikke længere tage ansvar for boldspil så tæt op ad Mjølnerparken og vil nu tilbyde alle deres fodboldhold for børn og unge i Mimersparken at flytte til andre baner.

- Vi har et ansvar, og det tager vi selvfølgelig dybt seriøst, siger daglig leder i Nørrebro United, Thomas Løven Berg, til TV 2 Lorry.

Fodboldklubben er en af Nørrebros største idrætsforeninger med 1.000 børn og oplever i stigende grad bekymring fra forældre og frivillige.

- Forældre giver udtryk for angst over det her. Vi giver frivillige en mulighed for at sige fra, hvis de føler sig pressede eller stressede eller synes, det er en utryg situation, siger Thomas Løven Berg.

Mobil politistation flytter ind i Mjølnerparken efter drab

Fodboldklubben har allerede flyttet de børn- og ungehold, der lå efter mørkets frembrud, væk fra banerne ved Mjølnerparken. Det gjorde de efter den 31. oktober, hvor et fodboldhold med piger i skolealderen hørte, hvordan en blev dræbt og to andre såret få hundrede meter derfra ved et hostel på Tagensvej.

Københavns Politi besluttede fredag at opruste i Mjølnerparken og indsætte en mobil politistation som reaktion på de seneste drab i bandemiljøet.
Hos politiet ærgrer de sig over, at boldklubben har trukket en del af sine aktiviteter væk fra Mjølnerparken:

- Vi håber, at de vil revurdere deres beslutning, og jeg håber, at de gør den om, fordi det er vigtigt for området, at det er områdets beboere, der bestemmer, og ikke bander, siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Bolig
Energioptimer hytten og tjen mere ved et salg
Ved at springe fra et energimærke op til det næste på listen, kan du lægge i omegnen af 50.000 kroner til boligens værdi, lyder det fra Teknologisk Institut. 
Se flere
Gør din computer hurtigere med en simpel oprydning
Er din computer blevet langsommere med tiden, findes der nemme løsninger, som kan komme problemet til livs. Læs computereksperternes råd her. 
Se flere
Energioptimer hytten og tjen mere ved et salg
Ved at springe fra et energimærke op til det næste på listen, kan du lægge i omegnen af 50.000 kroner til boligens værdi, lyder det fra Teknologisk Institut. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her