Indland

Dansk nøgenfotograf tilbageholdt i Japan

Danske Mathilde Grafström fotograferede en nøgenmodel i kejserens have.

Den danske nøgenfotograf Mathilde Grafström blev tilbageholdt af det japanske politi i næsten seks timer, skriver Ekstra Bladet. Det skete efter hun havde taget billeder af en kvindelig nøgenmodel i kejseren Akihitos have.

Det blev ikke til en længere fotosession, for allerede efter syv minutter blev de to afbrudt af politiet, som førte dem til stationen. Det var tilsyneladende en bekymret borger, der havde tilkaldt politiet, fordi vedkommende frygtede for kejserens liv.

Mathilde Grafström blev bange, da hun opdagede betjentene, som brugte mere end en time på at undersøge stedet. Hun havde medbragt en skærm fra Danmark, som skulle dække for fotograferingen. Det er nemlig en del af japansk lovgivning, at man ikke må være nøgen i det offentlige rum, da det er for chokerende for resten af befolkningen. Af samme grund havde hun taget skærmen med. Men det var altså ikke godt nok.

På stationen blev Mathilde Grafström afhørt af en kvindelig betjent, som viste stor interesse for hendes arbejde.

»De er meget høflige i Japan og den kvindelige betjent, som afhørte mig, brugte også tid på at snakke med mig om min kunst og underholde mig, så jeg ikke blev alt for skræmt,« fortæller Mathilde Grafström til Ekstra Bladet.

Hærværk tvinger omdiskuteret udstilling til at lukke

Straffen for nøgenhed i Japan er ikke til den milde side sammenlignet med dansk lovgivning. Der skal nemlig straffes med fængsling og strafarbejde. Derudover skal man betale en bøde på 300.000 yen svarende til 17.000 danske kroner, skriver mediet.

Heldigvis blev Mathilde Grafström reddet ud af sin kattepine af den danske ambassade, som overtalte politiet til at løslade hende efter timers forhør.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her