Woods var 'fortabt', men vandt

Sidste dag på The Emirates Golf Club blev fantastisk. Forholdene var perfekte i enhver henseende, og stillingen skiftede ustandselig, mens alle kandestøberier blev gjort til skamme efter tur.

Sidste dag på The Emirates Golf Club blev fantastisk. Forholdene var perfekte i enhver henseende, og stillingen skiftede ustandselig, mens alle kandestøberier blev gjort til skamme efter tur.

Tiger Woods har virket ved siden af sig selv i to dage, og da han i sidste runde lavede bogeys på hullerne 6 og 9 og var fire slag fra de førende, som oven i købet havde adskilligt flere huller at score på, var han tilsyneladende fortabt. Det er Woods blot aldrig. Hans bag-9 var en ny forrygende opvisning, hvor hans holede birdieindspil på hul 12, der for mange bød på bogey, nok var det vigtigste af alle slagene, men lige så vigtigt var det naturligvis, at han holede sine putts på hul 17 og 18, hvor bolden tilsyneneladende var smuttet for langt væk i angrebsiveren. På hul 18 holede han fra ca. 7 meters afstand, og så kunne han vente og se, hvad Ernie Els kunne. Woods spillede bag-9 i -6, og da det sidste putt næste uvirkeligt droppede, som det skulle, udløste det en glædesreaktion, der viser, hvor meget sport der stadig er i verdens nr. 1. Han er simpelthen formidabel.

- Hvad er det, der gør dig så meget bedre end de næstbedste og igen udbygger forskellen mellem dig og de andre på verdensranglisten? blev Woods spurgt. - De to afsluttende putts, jokede han og sidesteppede dygtigt et farligt spørgsmål.

The Big Easy, Ernie Els, havde chancen lige til sidste hul. Et par løse putts kostede dyre slag midt på bag-9, men han slog ud på hul 18 med klare betingelser: Eagle = sejr, birdie = omspil. par = delt andenplads med en Martin Kaymer, der ligeledes en overgang var ude af billedet, men som strøg tilbage i toppen med birdie-eagle på 17-18. Sydafrikanerens udfordring af Woods sluttede, da andetslaget havnede i vandet - meget langt fra at nå green. Også andenpladsen forsvandt i et putt, der tog hulkanten, og i stedet kom han til at dele tredjepladsen med landsmanden Louis Oosthuizen, der pudsigt nok er et produkt af hans egen Ernie Els Foundation til støtte af sydafrikanske talenter. De kan tage hinanden i hånden på putting green, for det var to ubegribeligt dårlige korte putts, der kostede Oosthuizen omspillet med Woods. Før det første var han i spidsen i -14, der siden blev vinderscoren.

Også nordireren Graeme McDowell var ved at komme ind i billedet, før han havde marginalerne mod sig på de sidste huller. For Henrik Stenson var det en møgdag, der størstedelen af vejen var karakteriseret af, at hans putts lige præcis ikke gik i, men mod afslutningen betød frustrationen også kiksede indspil og en vandtur på 18. Woods vandt, men det krævede også, at konkurrenterne missede deres chance for at slå ham.

Søren Hansen må elske Dubais hul 17 og 18, for i tre af fire runder spillede han de to huller birdie-birdie. Alle dage betød det et vigtigt avancement, og i slutstillingen blev det til en 6. plads, bl.a. delt med den heldforladte Stenson. Det betyder penge samt point til verdensrangliste, Europaliste og Ryder Cup-listen. Der er intet, der modsiger, at 2008 virkelig kan blive et Sørens år.

Søren Kjeldsen spillede sidste runde i par og sluttede som nr. 33 i -2. Thomas Bjørns birdie på sidste hul gav ham ti placeringer i slutstillingen, hvor han blev nr. 44 i -1. Til gengæld blev sidste hul ulykkeshul for Anders Hansen, der slog ud i -1 for såvel dagen som samlet, men var blandt dem, der gik i vandet, så resultatet blev en tripel bogey og fald til nr. 61 i +2.

Slutstillingen i toppen blev:

1. Tiger Woods, USA -14

2. Martin Kaymer, Tyskland -13

3. Louis Oosthuizen, Sydafrika -12

Ernie Els, Sydafrika -12

5. Graeme McDowell, Nordirland -10

6. Søren Hansen, Danmark -8

Henrik Stenson, Sverige -8

Ricardo Gonzales, Argentina -8

Peter Hedblom, Sverige -8

Ernie Els skiftede gear

Tigers dårlige dag

Woods bomber videre i Dubai

Bjørn og Woods i Dubai

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen