Tsitsipas om Djokovic-saga: Flertallet ligner fjolser

Flertallet ligner fjolser, mens Novak Djokovic spiller efter egne regler, mener Stefanos Tsitsipas.

Artiklens øverste billede
Novak Djokovic besejrede i juni 2021 Stefanos Tsitsipas i finalen ved French Open. Foto: Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix

Som det ser ud lige nu, får Novak Djokovic lov at stille op til sit titelforsvar i grand slam-turneringen Australian Open, der starter i næste uge.

Den 34-årige serber har gennem længere tid skabt overskrifter, da han har udtrykt sin skepsis over for coronavacciner, og senest har indrejsen til Australien også skabt stor debat.

Verdens nummer fire, Stefanos Tsitsipas, mener, at Djokovic ”helt sikkert spiller efter sine egne regler”.

- Ingen troede for alvor, at de kunne komme til Australien uden at være vaccineret og følge protokollerne.

- Det kræver meget at gøre det og skabe usikkerhed om grand slam-turneringen. Det tror jeg ikke, at mange ville gøre, siger Tsitsipas ifølge Reuters til det indiske medie Wion.

Tsitsipas mere end antyder, at han ikke er fan af verdensetterens ageren.

- Man kan se på det på to måder. På den ene side er næsten alle spillere fuldt vaccinerede og har fulgt protokollerne for at spille i Australien.

- På den anden side virker det til, at ikke alle spiller efter reglerne. En meget lille gruppe vælger at gå andre veje, og det får på en måde flertallet til at ligne fjolser, siger Tsitsipas.

97 af de 100 øverste spillere på herrernes verdensrangliste er vaccinerede, skriver Reuters.

En australsk dommer har givet Djokovic medhold i, at han skal have lov til at opholde sig i Melbourne, hvor Australian Open afvikles.

Australiens immigrationsminister, Alex Hawke, kan dog fortsat udøve sin personlige magt til at tilbagekalde Djokovics visum, da der er uorden i hans indrejseerklæring.

23-årige Tsitsipas var i løbet af 2021 selv i vælten, da han tog flere lange toiletpauser i kampe, hvor det kunne være en fordel i forhold til udviklingen og momentum i opgørene.

Grækeren henviste til, at han overholdt de gældende regler. De er siden blevet skærpet, så herrespillerne på ATP-touren frem over maksimalt må bruge tre minutter på ét toiletbesøg per kamp.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen