Verstappen fejlede og tabte pole position til Hamilton

I en dramatisk kvalifikation ramte Max Verstappen barrieren på vej til bedste tid, som gik til Lewis Hamilton.

Artiklens øverste billede
Lewis Hamilton starter forrest, når sæsonens næstsidste grandprix køres søndag i Saudi-Arabien. Foto: Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix

Max Verstappen var i sit sidste forsøg på vej til at snuppe pole position foran VM-rivalen Lewis Hamilton i Saudi-Arabien, men en oversatsning kostede hollænderen.

I lørdagens Formel 1-kvalifikation ramte han barrieren med baghjulet, som gik i stykker, mens Hamilton løb med den forreste startposition.

For at gøre ondt værre på Verstappen, som lå til så at starte toer, vred Hamiltons teamkammerat, Valtteri Bottas, en stærk afsluttende omgang ud af sin Mercedes og klemte den ind i næstbedste tid.

Han starter derfor toer og kan gøre starten søndag sværere for Verstappen.

Red Bull valgte at køre relativt sent ud i den afsluttende Q3, men så snart Verstappen var på banen, havde han fart i sin racer.

Både Hamilton og Bottas havde sat tider, så hollænderen havde et pejlemærke. Det pejlemærke skød han godt og grundigt ned med en tid, som var mere end tre tiendedele hurtigere end Bottas, som var næstbedst.

Desværre for hollænderen udnyttede Hamilton sin sidste omgang perfekt og kørte sig i front.

Den tid var Verstappen godt på vej til at slå, da et kys til barrieren i et af de sidste sving kostede ham pole position.

Med Hamiltons gode resultater i de seneste grandprixer er VM-duellen helt åben.

Max Verstappen er stadig i front, men han har kun otte point ned til den regerende verdensmester med to grandprixer tilbage.

Hvis Hamilton vinder søndagens grandprix foran Verstappen, og briten samtidig sætter hurtigste omgang, vil de to rivaler stå helt lige inden det afsluttende grandprix i Abu Dhabi i næste weekend.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen