RokokoPostens nytårstale: Mere af det samme i 2014

Selvom vi skriver fire sidst i årstallet i stedet for tre, har vi ikke taget hul på noget nyt. Det er budskabet i årets nytårstale fra RokokoPostens redaktion.

Artiklens øverste billede
Illustration: Colourbox

Det er årets første dag, og traditionen tro reflekterer vi over året, der gik og året, der kommer. Vi bilder os ind, at vi har lagt låg på én epoke for at tage hul på en ny.

Men det passer ikke. Dagen i dag og dagen i går er ikke mere forskellige end den 17. og 18. maj. Og selvom der sker ting i 2014, som ikke skete i 2013, så er det ikke anderledes, end at der skete ting den 24. august, der ikke skete 2. april.

En endeløs række

Dagen i dag er derfor ikke noget særligt. Den er blot den nyeste i den endeløse række af dage i tidens trummerum. Men allerede i morgen er dagen i dag ikke længere den nyeste, ligesom dagen i morgen vil være ældre end dagen i overmorgen, når den dag kommer.

Vi kan derfor med sindsro konstatere, at 2014 bliver et år, der ikke på nogle væsentlige punkter adskiller sig fra 2013.

Ikke alt kan ske

Vi kan også roligt regne med, at der jævnligt i løbet af året vil være kommentatorer, der bemærker om dette eller hint, at “alt kan ske”.

Men det passer ikke. Chokoladefrøer kan ikke udvikle DNA, opstå som selvstændig livsform og erobre Fyn.

Retvinklede trekanter kan ikke gavne beskæftigelsen. Og ingen politiker, blogger eller kommentator vil lede opmærksomt efter modpartens gode pointer.

Noget vil ske

Dog – noget vil der naturligvis ske. Noget, der i forbavsende grad minder om noget, der før er sket. Og aviserne vil ivrigt berette om disse ting og få os alle til at tro, at der er tale om sensationer.

Priserne vil stige på nogle varer og falde på andre, og igen i år vil vi skulle overvære et overflødighedshorn af debatter om samfundsmæssige og politiske emner, hvor forskellige mennesker mener forskellige ting og synes, at det er dem selv, der har ret.

Alt dette vil journalister tale med andre journalister om, så de også kan blive uenige, hvilket bliver stof for andre journalister, der vil diskutere, hvem af de førstnævnte journalister, der tager fejl og hvem, der bør sige undskyld.

Således med hverken nyt eller spændende i udsigt ønsker RokokoPostens redaktion jer alle et forrygende godt nytår!

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.