Satire: Socialistisk kuglestøder forvirrer venstrefløjen

Joachim B. Olsen er dum, fordi han har været kuglestøder, men gælder det også for Jeppe Bye Hansen, der udøver sporten og kalder sig socialist? Sådan spørger en forvirret venstrefløj.

Artiklens øverste billede
Foto: Sportpoin74/Bigstock

Blikket lyser af koncentration, idet Jeppe Bye Hansen lægger kuglen til rette mellem hals og skulder. Den muskuløse krop drejer voldsomt rundt om sig selv, og kuglen sendes ud med et råb. Jeppe ved med det samme, at det har været et godt kast.

»Det skal nok gå godt i Rio (de Janeiro, hvor OL skal afholdes til sommer, red.). Jeg er klar. Nå ja, og så er jeg socialist. Solidaritet, arbejderrettigheder, hård beskatning af døde værdier, det er lige mig!« siger han.

Politisk enighed

Kombinationen af mange års træning i kuglestød og en livslang dedikation til den internationale socialisme gør Jeppe Bye Hansen til et forvirrende enigma for venstrefløjen.

»Med den neoliberale fattighader Joachim B. Olsen er sagen klar: Han er både ond, fordi han gerne vil sælge udsatte børns nyrer til Goldman Sachs, og dum, fordi han engang har været god til en sport, der kræver store muskler. Men Jeppe, der er god til den samme sport, er ikke ond. Men er han så dum?« spørger Bjarne Ludvigsen, der er trotskist og mangeårig kommentator, på Informations hjemmeside.

Som så mange andre venstreorienterede borgere, der har hånet Liberal Alliances ordfører for hans fortid inden for elitesport, overvejer Bjarne nu, om man både kan være en dum kuglestøder og en god socialist.

»Hvis bare Jeppe var en af de der fortabte trotskister, der mener, at de gamle østblokstater var degenererede arbejderstater og ikke statskapitalistiske. Så ville han både være ond og dum. Men politisk er vi desværre helt enige,« sukker Bjarne Ludvigsen.

Jeppe var flaskedreng

Tinne Hultengren, der er kasserer for Internationale Socialisters Randers- afdeling, har imidlertid fundet et smuthul, der gør, at hun fremover kan kommentere Joachim B. Olsens udtalelser med udsagn som »Kuglen er vist landet på hans eget hoved«, uden at det rammer Jeppe Bye Hansen.

»Joachim B. Olsen har aldrig haft et rigtigt arbejde, men bare brugt løs af statens støtte til elitesportsudøvere. Det har Jeppe også, men derudover har han været flaskedreng i Netto som 16-årig. Så selv om han måske er dum, ved han, hvad han taler om!«

Artiklen blev oprindeligt bragt den 9/1 2016.

Forfatterkommentar af Marta Sørensen:

For en satiriker med vedvarende tro på menneskeheden er der intet mere forstemmende, tåkrummende og pinagtigt end endnu en kommentar, der påpeger, at Joachim B. Olsen faktisk har været kuglestøder og derfor må være dum, ond eller begge dele.

Måske har kuglen ramt kommentatorens eget hoved. Eller man bliver dum af at kaste med tunge genstande på eliteplan. Derfor tænkte jeg, at idéen om en person, der både dyrker kuglestødning og har venstreorienterede sympatier, måtte være dybt forvirrende for mennesker, der kommer med ovenstående kommentarer.

Artiklen blev ikke voldsomt populær, men måske kræver min pointe, at en rigtig Jeppe Bye Hansen dukker op. Opfordringen er hermed givet videre til alle socialistiske kuglestødere!

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.