Satire: Forskere finder genet, der får folk til at opfatte homoseksualitet som en sygdom

Det er endelig lykkedes videnskabsmænd at identificere genet, der får folk til at opfatte homoseksuelle som syge. Opdagelsen rejser svære etiske spørgsmål om blandt andet abort.

Artiklens øverste billede
Foto: alexraths, Bigstock

Et forskerhold fra universitetet i Glasgow, Skotland, offentliggjorde tidligere på ugen en rapport, som dokumenterer, at når mennesker som imam Muhammad Zakaria Khan tror, at homoseksualitet er en sygdom, skyldes det en genfejl. Rapporten er allerede stærkt omdiskuteret, fordi forskerne konkluderer, at det er muligt at screene for genfejlen tidligt i fosterstadiet.

»Det er et stort gennembrud i genforskningen, og det er glædeligt, at man kan konstatere fejlen så tidligt. Men det rejser også nogle etiske spørgsmål, for hvis man kan finde ud af, at et foster er ramt af genfejlen, vil man også have mulighed for at afbryde svangerskabet,« siger professor i anvendt etik og medlem af Det Etiske Råd Thomas Ploug.

Ikke søde Downs-børn

Ifølge Thomas Ploug må man forstå, at når et ungt par opdager, at de skal være forældre, begynder de helt fra starten af graviditeten at forme deres fremtid med barnet i centrum.

»Derfor kan det være et hårdt slag at finde ud af, at barnet fejler noget. Og derfor er det ofte vanskeligt for dem at vælge en svangerskabsafbrydelse,« forklarer han.

»Man må bare huske, at der her ikke er tale om små, søde børn med Downs syndrom. Der er derimod tale om børn, der vokser op med en høj risiko for at blive forstokkede og snæversynede som ham der imamen fra Hvidovre.«

ABBA- og frisørkur

Thomas Ploug vil dog ikke gå så vidt som til at anbefale, at man fravælger børn med genfejlen.

»Abort bør altid være sidste udvej, og selv om det her og nu virker som den mest forsvarlige løsning, håber jeg, at yderligere forskning gør det muligt at skabe alternativer, så disse mennesker kan få et værdigt liv,« siger han.

Thomas Ploug slutter:

»Det er kendt, at adfærdsterapi nogle gange kan skabe en modvægt til en uheldig genetisk disposition. Så måske noget med at udsætte børnene for masser af ABBA eller tage dem med til frisørsaloner med mange mandlige frisører. Eller måske kan de få et reservat i et meget ruralt område af Texas, hvor de ikke risikerer sammenstød med virkeligheden.«

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.