Satire: Psykolog advarer: Facebook-opdateringer om Folkemødet ødelægger mediepersoners selvtillid

Er du kendt fra medierne, men forhindret i at komme til Folkemødet på Bornholm? Så pas på selvværdet, lyder det fra ekspert.

Artiklens øverste billede
Foto: Kasia Bialasiewicz/Bigstock

»Rosé, skøn natur og hårdtslående debat om ytringsfrihed. Livet er herligt!«

Sådan kunne en typisk Facebook-opdatering fra det igangværende folkemøde på Bornholm lyde, og det kan virke ganske uskadeligt. Men for politikere, debattører og lignende kan positive udsagn om weekendens begivenheder betyde markant forringet selvværd.

Ulyst og pludselig gråd

»De personer, der lever af at tale, men samtidig er forhindret i at komme til Folkemødet, oplever flere episoder med manglende selvtillid, ulyst og pludselig gråd, når de ser andres opdateringer om paneldebatter og hyggelige aftener på Gæstgiveren,« siger psykolog Henrik Buckhøj, der er blevet kimet ned i løbet af de sidste par dage:

»Jeg specialiserer mig i eksponeringsrelateret stress hos mennesker, der ofte optræder i medierne, og jeg kan se, at Folkemødet er et meget farligt tidspunkt for dem.«

Henrik Buckhøj mener, at problemerne til dels skyldes, at præcis denne gruppe mennesker har et skrøbeligt selvværd.

»De befinder sig på et sårbart stadie i deres modningsproces og tænker hele tiden: ”Kan de andre lide mig?” eller ”Gør jeg det godt nok?” Når en begivenhed som Folkemødet dukker op, hvor det i høj grad handler om at være med og passe ind, kan man nemt træde ved siden af,« siger han og tilføjer, at man sagtens kan opleve selvværdsproblemer som medieperson, selvom man faktisk befinder sig på Bornholm denne weekend:

»Måske har man ikke været i stand til at finde et ordentligt sted at sove, men må køre fra Rønne til Allinge hver morgen. Måske kan man ikke komme ind til de gode fester, eller måske kiggede Clement Kjersgaard blankt på en, da man råbte hans navn ud over Havnegade.«

Lige så meget værd

Ifølge Henrik Buckhøj må de ramte mediepersoner forsøge at fokusere på de ting, de er gode til, når nu det ikke er lykkedes for dem at gøre en god figur til Folkemødet.

»Måske er de dygtige til at lave mad eller er gode forældre. Eller måske kan de finde fred ved bare at tænke, at de som mennesker er lige så meget værd som alle andre. Den tanke arbejder vi meget med, mine klienter og jeg,« siger psykologen.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.