Rygrad som en snemand

Godt nytår. Med fare for at komme til at ligne snemanden på Ole Linds fine billede, som snart er et år gammelt, kaster jeg mig alligevel ud i en klassisk disciplin for årstiden, nemlig nytårsforsætter.

Oprindeligt var billedet med i opløbet af udvalgte skud, som skulle bringes på opslaget andet steds i denne sektion, og selvom der ikke blev plads til snemanden fra Hasselager 14. januar sidste år, synes jeg alligevel, at han skal have lov at symbolisere mit forhold til nytårsforsætter.

Jeg hører til dem, der godt kan finde på at nævne så mange som muligt. Det lyder smukt, når man siger dem, og jo flere man siger, jo smukkere bliver det. Mere jordnære iagttagere vil vide, at jeg i den slags højstemte øjeblikke har rygrad som en snemand i tøvejr, men har man ikke lov at have det? Smelter mine løfter og profetier som sne i plus, sidder jeg alligevel selv tilbage med de snavsede rester af bristede forhåbninger.

Nå, men her er et udvalg af, hvordan jeg godt kunne tænke mig, mit scorecard 2005 skulle se ud; med fare for at blive kaldt en snemand, så snart timeglasset rinder ud.

  • På en skala fra 1 til 10 hvor sandsynligt er det følgende så:
  • Jeg vil køre på cykel til og fra arbejder mindst to gange om ugen. Der er ca. 9,5 kilometer hver vej. (7.)
  • Jeg vil læse mindst én skønlitterær roman hver måned. Lige nu er jeg i gang med "Nordkraft" af Jacob Ejersbo, og den er et glimrende afsæt for det kommende år. På mit natbord ligger værker af Åsne Seierstad og Fjodor Dostojevskij, men hvem vil ikke bukke under som en snemand i tøvejr over for en mursten som "Forbrydelse og straf"? (6.)
  • Jeg vil i biffen mindst seks gange. (10.)
  • Jeg vil arrangere en havefest for alle vennerne og hyre Tom Petty & the Heartbreakers. Jeg vil male et skilt med påskriften "Rock'n roll barbeque" og sætte det op på stakittet ud til vejen. (1.) (Hvis han kommer til Europa, tager jeg af sted, uanset hvor.)
  • Jeg vil bruge min pastamaskine én gang om måneden. Bare tanken om hjemmelavet lasagne med pastaplader af eget fabrikat lyder særdeles tillokkende. Det dufter allerede. (6+.)
  • Jeg vil tabe fem kilo. En klassikerbyrde, jeg formentlig ikke bærer alene. (9-.)
  • Jeg vil løbe fem kilometer i skoven mindst én gang om ugen. 8.
  • Jeg vil på ferie i USA. 10.
  • Jeg vil optræde i et tv-program for amatører med en karaokeudgave af Snemand Frost og Frøken Tø. (4.)
Er krystalkuglen allerede krakeleret, er jeg klar om et år til en ny runde. Snemænd og forsætter længe leve.

Godt nytår.

joergen.hoeg@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen