Dansk sæd endte i australsk retssal

Et lesbisk australsk par har ifølge avisen The Age uden held forsøgt at få en læge fra byen Canberra til at betale dem et beløb svarende til knap to millioner kroner.

Årsagen er, at de fik reagensglas-tvillinger i stedet for kun et enkelt barn efter at have været i behandling hos den pågældende læge.

Parret ville derfor have et beløb, der kunne dække de ekstra udgifter ved at have to børn. Deres advokat tilføjede desuden under retssagen, at den ene kvinde havde lidt meget psykisk under den store byrde, det var at have to børn.

Men det var ikke nok til at overbevise dommeren, der i stedet valgte at lægge vægt på, at kvinden kun kort forinden, hun blev bedøvet før indgrebet, sagde, at hun kun ville have et æg befrugtet. Få dage før havde hun givet skriftligt samtykke til, at der blev brugt to æg.

Det giver mulighed for, at processen kan slå fejl med det ene æg, men i dette tilfælde var der altså gevinst på begge spilleplader. Om det så hænger sammen med, at der under befrugtningen blev brugt sæd fra en dansk sæddonor, skriver The Age ikke noget om.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen