Snifferhunde med "muslimske" sko

Britisk politis sporhunde skal fremover bære små gummisko, når de sniffer rundt i muslimske hjem. Alt sammen for at undgå at støde religiøse følelser.

Artiklens øverste billede
Et forslag i England går på, at sporhunde skal have gummisko på, når de sniffer rundt i moskeer eller andre bygninger med religiøst sensitive mennesker. Foto AP/Chris Ison

Sådan lyder i hvert fald et forslag til retningslinjerne for religiøs opmærksomhed fra foreningen af politikommissærer i England (Acpo) angående politiarbejde med brug af sporhunde til at finde narkotika eller sprængstof.

Retningslinjerne ventes at blive vedtaget senere på året og er i første omgang udviklet til at dække politiarbejde i moskeer, men kommer også til at omhandle andre bygninger.

Det skriver Times Online.

Skulle en muslim protestere, vil politifolkene kun kunne bruge sporhunde i særtilfælde. Og når det endelig sker, skal hundene udføre arbejdet iført små, specialdesignede gummisko.

Hundesavl er urent

I islam betragtes især hundens savl urent.

I dag bruger engelske sporhunde kun fodtøj i tilfælde af, at de bliver indsat i et område med glasskår eller lignende.

Én af Englands førende imamer, Ibrahim Mogra, kalder retningslinjerne for hundeskotøj unødvendige.

”Hvis en sikkerhedssituation fordrer indsættelse af hunde ind i et hus, så skal det gøres. Jeg ved, at det muslimske samfund har problemer med hunde, men det er kulturelt bestemt. Vi ved også, at briterne elsker hunde. Vi muslimer burde gøre en indsats for at ændre vores attituder.

Diskussion i England har fået liv, efter at en muslimsk borger protesterede mod en lokal politiafdelings brug af et billede af en schäferhund i en kampagne om forebyggelse af kriminalitet.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen