Stallone: Rambo ku' tvære Jason Bourne ud

Den gamle actionhelt Sylvester Stallone er ikke imponeret af slagkraften i nutidens filmstjerner.

Artiklens øverste billede
Tre actionhelte, som de ikke laves mere ifølge Sylvester Stallone (th.). Til venstre Bruce Willis, 52 år, og Arnold Schwarzenegger, 60 år, som nu giver den som guvernør i Californien. Foto: AP

"De fleste af mine jævnaldrende konkurrenter var mere fysiske i det. I dag er langt flere action-skuespillere "hands-off" og langt mere intellektuelle," siger den 61-årige filmhelt i et interview med tabloidavisen The Sun.

"Jeg er sikker på, at Rambo ville tvære Jason Bourne (Matt Damons heltefigur i tre "Bourne"-film, red.) ud i et slagsmål. Nej, det var for sjov. Men måske ham fra "The Transporter" - Jason Statham," uddyber Stallone.

Seks gange "Rocky"

Stallone mindes tiden i 80'erne, da han fyldte biografsalene verden over til sine fire film med den ensomme Vietnam-antihelt Rambo og filmene med bokse-struggleren Rocky. Dengang kæmpede han med Arnold Schwarzenegger og Bruce Willis om opmærksomheden, og mens Scharzenegger har travlt med sin politiske karriere som guvernør i Californien, og Bruce Willis i en alder af 52 sidste år triumferede med sin seneste "Die Hard"-film, satte Stallone sidste år et foreløbigt punktum for en mangeårig karriere som filmbokser med den sjette "Rocky"-film. Biografgængere vil vide, at der nok ikke kommer flere...

Grundlæggende er han mere tilfreds med 80'ernes version af filmens actionhelt, men han er sig helt bevidst, at den holdning i dag anses for forhistorisk.

Klar til premiere

"En del unge skuespillere vil nok anse mig for en forhistorisk type, fordi vi er blevet langt mere kliniske og mindre personlige," mener Sylvester Stallone, der begyndte karrieren i 1970 med en lettere pornografisk rolle og i februar - 37 år senere - har USA-premiere på sin fjerde Rambo-film, "I slangens øje".

I interviewet med The Sun afslører Stallone også, at han er slyngkammerat med sin gamle rival Arnold Schwarzenegger.

"Vi ses hver lørdag på Café Roma i Beverly Hills. Det er sjovt, at vi plejede at være hårde konkurrencter, og nu er de bedste venner," siger Sylvester Stallone alias Rambo alias Rocky.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen