Så lær det dog ...

De fleste tænker formentlig ikke over det. De gør det bare. Holder hinanden i hånden. Som den amerikanske skuespiller Tom Cruise, der forleden i Madrid havde et fast greb i sin splinternye forlovede Katie Holmes, der efter sigende også er skuespiller, 16 år yngre end kæresten og mest kendt for sin rolle i tv-serien "Dawson Creek".

Og som det fremgår, forstår parret, der var i den spanske hovedstad for at promovere hans nyeste film "The war of the worlds", sig på at holde i hånd.

Billedet fik mig til at tænke på en kvinde, jeg kender, der har en mission. Oven i købet en vigtig en af slagsen.

Det mener hun i hvert fald selv.

Hun, vi kan kalde hende Helle, for det hedder hun tilfældigvis, har i en række aldeles uvidenskabelige undersøgelser af unge kærestefolks måde at holde hinanden i hånden på kunnet konstatere, at en uheldig tendens er ved at brede sig.

Pigerne har overtaget styringen, altså forstået på måde, at hendes hånd ligger øverst og dermed styrer slagets gang. Og det er noget rod, også i en tid med ligestilling. Fordi det ifølge Helle ser latterligt ud, når unge piger nærmest kommer slæbende med deres kærester, som var de små børn.

Derfor forsømmer hun ikke en lejlighed til at gøre opmærksom på problemet, og for nylig under en fodboldkamp for lilleputter benyttede hun således anledningen til at forklare os andre langs sidelinjen, hvordan hun er begyndt at undervise samtlige af sin snart 11-årige søns legekammerater i kunsten at holde en pige i hånden på den ordentlige måde.

En af fædrene dristede sig dog til at mene, at sagen blot var endnu et udtryk for kvinders dominerende væsen.

Og i øvrigt lå det ham langt mere på sinde at få gjort noget ved det faktum, at kvinder ikke kan holde mund under en fodboldkamp.

Sådan har vi alle vores mission i tilværelsen.

helle.tougaard@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen