Større og mere selvsikker Beetle

Den afvæbnende attitude er afløst af et mere sportsligt og maskulint udtryk hos VW-boblen.

Artiklens øverste billede
Det afvæbnende er afløst af en mere selvsikker attitude i den nye Beetle, som er vokset med 15 centimeter. Interessen var stor på motorshowet i Shanghai. Foto: United Pictures

Formerne er velkendte. Men den er bredere, lavere, længere og har en langt mere selvsikker attitude. Vi snakker om den verdenshistoriens tredje generation af VW’s Boble, der netop er offi cielt præsenteret simultant i Shanghai, New York og Berlin.

Den nye Boble, som afl øser New Beetle fra 1998, får en mere coupé-agtig taglinje og et mere maskulint udtryk, noget som er helt i tidens ånd med såkaldt ”confi dent design”, der fordrer mere selvsikkerhed i linjerne.

Fabrikken lægger dog ikke skjul på, at det har været en udfordrende opgave, som teamet med chefdesigernene Walter de Silva og Klaus Bischoff i front har stået over for i kunsten i at genskabe et ikon, der har rødder tilbage til 1938, og i dag har former med samme genkendelighed som Coca-Cola flasken.

Efter de første billeder at dømme, er det lykkedes meget godt. Også inden dørs, hvor den hippie-agtige blomstervase fra New Beetle er væk og interiøret nu er mere stramt og sportsligt. Noget, som ligger meget godt i tråd med, at det er ingeniør-holdet bag Golf GTI, der har haft opgaven med at udvikle den nye model, som med generationsskiftet for øvrigt dropper New, så den nu kun hedder Beetle.

Retro og nyt

Fra starten lanceres Beetle med koncernens kendte TSI-benzinmotorer på 105 hk, 160 hk og 200 hk, der helt i tidens ånd giver mere effekt og bedre brændstof-økonomi – således klarer den 160 hk med syv trins DSG-gear 16,9 km/l. Dieselbestykningen bliver de to TDI-motorer på 105 hk og 140 hk, hvor den bedste går 23,2 km/l

Designerne har lagt op til individualisering med de tre udtyrs-niveauer Beetle, Design og Sport.

Som et gimmick kan man bestille et handskerum, der kan åbnes op ad som i den oprindelige boble, og der kan vælges instrumenter, der viser olietemperatur og ladetryk samt et stopur, som integreres i instrumentbordet. Rattets eger kan få lagt forskellige lakeringer ind, der skal understrege, at det er en Beetle.

Rent praktisk er Beetle med sine 4,28 meter i længden vokset cirka 15 centimeter i forhold til forgængeren, mens bredden på 1,81 meter er godt otte centimeter længere.

Højden på 1,49 meter er til gengæld omkring en centimeter lavere. Med et rimeligt bagagerum på 310 liter kan man også have en vis mængde pik-pak med ombord i nyeste generation af Boblen, som fra starten i 30’erne og til i dag er produceret i mere end 22,5 millioner eksemplarer. Den nye Beetle lander herhjemme til oktober eller november.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen