Pladsen er en by

På Le Sérignan Plage ved den franske middelhavskyst kan man tilbringe en ferie med masser af oplevelser uden at forlade campingpladsen - eller se noget til resten af familien for den sags skyld.

Campingpladsen Le Sérignan Plage er så stor, at man med største lethed kan fare vild, selv om man har boet der et par dage.

Stor er ikke engang ordet.

I højsæsonen, når pladsen er fuld af feriegæster fra hele Europa i autocampere, telte, campingvogne og hytter, bor der ikke færre end 4.000 mennesker.

Pladsen - eller rettere feriebyen - dækker et areal på 270.000 kvm, har over 100 ansatte og byder ud over to restauranter og et supermarked på eget bageri, slagter og frisør.

»Vi ved godt, det er en meget stor plads, men vi har forsøgt at give hvert område et tema, så man ikke føler sig omringet af andre mennesker,« forklarer Jean Guy Amat.

Lokale temaer

Hans far grundlagde pladsen med knap hundrede enheder for 40 år siden på en gammel vinmark.

Det med de lokale temaer er lykkedes til en vis grad.

Midt i feriebyen finder man torvet, der mest af alt minder om en spansk eller mexicansk landsby med lave bygninger, tegltage og planter, der klatrer op ad murene. Man kan spise ude eller inde på restauranten, der leder tankerne hen på "Lady og Vagabonden".

Udenfor er der en lille scene, hvor en tryllekunstner optræder med nogle af de mange børn, der samtidig viser mor og far de tricks, de har lært i løbet af dagen.

Detaljer skaber kontakt

Vaskeriet er udsmykket med håndmalede kakler og gamle junger og baljer, og det er ikke usædvanligt, at folk falder i snak netop på grund af detaljerne.

»Det er min kæreste, der har stået for udsmykningen på det meste af pladsen,« fortæller Jean Guy Amat med slet skjult stolthed.

Selv om han forsøger at skabe mindre områder med hver sin atmosfære i den gigantiske ferieby, er det ikke muligt at camouflere størrelsen og de mange mennesker.

For eksempel ligger hytterne tæt, og man kan næsten altid høre børn råbe eller græde. Den store swimmingpool er også noget af en prøvelse, hvis man regner med at slappe af - så er stranden med dens gyldne sand et bedre bud.

Noget for enhver

Man skal også gøre sig klart, at Le Sérignan Plage er et sted med så mange aktiviteter rettet mod hver aldersklasse, at det kan lade sig gøre for en familie at holde ferie uden at være sammen fra morgenmad til sengetid.

Men er man god til at planlægge og tage del i hinandens aktiviteter, så alle bliver tilfredse, er feriebyen ud til Middelhavet uden tvivl et paradis for børnefamilier, der sætter afslapning og sjov i højsædet - og som kan leve uden de store kulturelle og historiske oplevelser.

tour@jp.dk

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.