• For abonnenter

Peugeot 307 som kastebold i vinden

Jeg har en ny Peugeot 307 1,6 fem-dørs. På to punkter irriterer den mig. Kanisterventilen ved højre forskærm klaprer helt vildt i tomgang. Jeg mener, at den skal skiftes. Men forhandleren i Roskilde mener ikke, at det betyder noget. Det andet problem er, at med de fine sommerdæk med alu-fælge og Goodyear Eagle F1 205/55x16 er bilen meget sidevindsfølsom. Den kører simpelthen ikke ordentlig ligeud. Værkstedet siger, at sporingen står, som den skal, og hvis der skal spores på garantien, skal man sige det, før bilen har kørt 2500 km. Grunden er, at man mener, at der kan være kørt mod en kantsten. Ellers skal jeg selv betale en firehjulsudmåling. Det mener jeg ikke kan være rigtigt.

Jeg har ikke kørt mod noget, men har jo heller ikke sagt det før de 2500 km. Der er prøvet forskellige dæktryk fra 2,3 bar og op til 2,8 bar uden de store forskelle. Goodyear siger 2,6 bar - eller som han sagde: De skal have godt med tryk den nye type her.

Der er endnu ikke noget dækslid, da jeg kører på vinterdækkene endnu. Vindfølsomheden er ikke så udtalt på de bløde vinterdæk, men blæser det, skal der styres kontra.

Mit spørgsmål går på, om der skal spores? Tror du, at det kan nytte at rette

Del artiklen