Toppen satte til

Nederlag til Horsens og Randers. Køge og Silkeborg delte.

De følges pænt ad i toppen af rækken. Suveræne Horsens led sit første nederlag, men forfølgerne forsømte muligheden for at hale ind på førerholdet, da FC Randers, Silkeborg og Køge alle satte point til.

På Østerbro Stadion gik FC Randers i sort i anden halvleg efter at have været foran med 2-0. B93 vandt 3-2 og Randers-træner Lars Olsen var naturligvis ikke tilfreds.

»Jeg ved ikke om det er nervøsitet eller hvad, men vi går i sort til sidst. Det er ikke godt nok, og jeg ærgrer mig over, at vi ikke udnyttede, at Horsens tabte,« siger han.

Til gengæld kan Lars Olsen glæde sig over, at holdene lige under stregen også missede chancen for at hale ind på FC Randers.

Nummer fire, Køge, tog hjemme imod nummer tre, Silkeborg. Efter at have siddet på hver sin halvleg endte kampen logisk nok 1-1, selvom gæsterne måtte helt ind i overtiden inden Iddi Alkhag scorede.

Silkeborg-træner, Viggo Jensen, er en smule overrasket over det høje pointtal, som de øverste hold har samlet sammen.

»Vi har ikke tabt mere end to kampe og ville have ført mange ligaer med det antal point vi har. Men de andre tophold er meget stabile, og vi kan jo ikke spille deres kampe for dem. Nu kører vi på i resten af efteråret, og så må vi se, hvad det rækker til,« siger Viggo Jensen.

Horsens løb på hjemmebane ind i et tændt oprykker-hold fra FC Nordjylland. 3-1 sejrede nordjyderne, og sæsonens første nederlag var dermed en realitet for de sejrsvante østjyder.

Med topholdenes pointtab kunne midterfeltet anført af HFK Sønderjylland og Ølstykke rykke tættere på.

I Haderslev slog HFK Sønderjylland Skjold, der blev sendt hjem med et æg. 0-6.

Det er alvorligt tæt i den danske 1. division, og selvom der er længe til afgørelsen om op- og nedrykning falder, bliver det spændende - lidt for spændende, som Lars Olsen udtrykker det.

bo.therkildsen@jp.dk

Del artiklen