DM blev svensk ekspeditionssag

TRAV Årets DM-løb i Charlottenlund blev aldrig for alvor spændende. Dertil var for meget afgjort ved lodtrækningen om startsporene. Den faldt ud til svensk-trænede Home Blåbjergs gunst, og den fordel udnyttede kusken Thomas Uhrberg til fulde gennem at dæmpe tempoet i føring.

Ingen af konkurrenterne havde lyst til at spolere egen placeringschance gennem at udfordre Home Blåbjerg, så tempoet blev yderst beskedent med 1.19 for den første kilometer.

Dermed var Bent Svendsen tvunget til tidligt angreb med medfavoritten Hamble Crown, men den kom ikke til at udgøre nogen trussel for Home Blåbjerg. Efter en hurtig sidste kilometer sejrede favoritten overlegent i 1.16,3a/2.000 meter - en udmærket tid på en bane som var blevet fedtet efter en kraftig regnskylle.

»Banen var krævende i dag, og Home Blåbjerg behøvede ikke at gå noget hårdt tempo, så derfor kørte jeg ikke hurtigere den første kilometer,« forklarede Thomas Uhrberg sit løbsoplæg. Han erklærede, at DM-sejren til 100.000 kr. var en kærkommen fjer i hatten i en ikke alt for vellykket sæson for Home Blåbjerg, der først sæsondebuterede for fjorten dage siden.

»Home Blåbjerg blev ramt af en virus i foråret, så det tog to måneder ekstra at få hesten startklar,« siger Thomas Uhrberg.

Nærmest Home Blåbjerg fulgte Good Guy og Golden Radio, begge i 1.16,5, mens Hamble Crown måtte nøjes med en beskeden femteplads.

Fra DM-dagen skal fremhæves en meget lovende præstation af Keep On Flying. I Fireårsløbet knækkede hesten let den førende storfavorit Investor GT og sejrede i 1.15,1a/2.000 meter, og herefter fremstår Keep On Flying atter som favorit til Dansk Trav Derby om fire uger.

Kusken Birger Jørgensen bekendtgjorde da også straks efter løbet, at han agter at køre Keep On Flying i derbyet frem for Keelan, som han også har været fast kusk for.

niels-j@post8.tele.dk

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.