Vestjysk nedsmeltning i bagerste geled

Esbjerg sælger forsvarer trods forsvarsproblemer.

Niels Erik Søndergaard skyndte sig at komme med en lille tilføjelse.

»Og afgørelsen er altså ikke truffet i dag.«

Sammen med konstateringen afslørede det lille smil på sportsdirektørens mund, at nyheden ikke just kom på det mest perfekte tidspunkt.

I minutterne efter hjemmekampen mod FC Nordsjælland var al fokus rettet på esbjergensernes rystende usikre defensiv, der sandt for dyden trængte mere til et par forstærkninger end det netop offentliggjorte salg af Kolja Afriyie til FC Midtjylland.

»Det er ikke noget, jeg har ønsket,« konstaterede Troels Bech da også ganske sigende.

EfB-træneren ønskede derefter ikke at kommentere dispositionen yderligere, men havde såmænd bare behøvet at pege på reservebænken til sæsonens første fire superligarunder.

En enkelt gardering

Én eneste forsvarer har Troels Bech haft siddende som gardering for hele den bagerste kæde og har i realiteten ikke haft yderligere og brugbare alternativer at arbejde med.

Skader til Martin Jensen og Nicolai Høgh samt afskeden med Anders Møller Christensen har tyndet gevaldigt ud i en trup, der ellers på forhånd så ud til at være hårdest ramt længere fremme på banen.

Salget af Fredrik Berglund til FC København lignede en potentiel bombe for vestjydernes ambitioner, men købet af Jesper Bech kombineret med en stærk begyndelse af Martin Vingaard har begrænset skaderne.

Sammen med Njogu Demba-Nyrén var netop de to blandt de væsentligste hovedpersoner i Esbjergs fejende flotte første halvleg, der indbragte tre flotte mål, men på minussiden også indeholdt lige så mange koks i den anden ende.

FC Nordsjælland formåede forbilledligt at komme hurtigt tilbage efter at være bagud tre gange og udnyttede til sidst køligt værternes vaklende selvtillid til at vinde 5-3 og befæste positionen i den rigtige ende af tabellen.

»Vi kan kun konstatere, at holdet fungerer i perioder, men sådan er det i en omstillingsperiode, og sådan en er vi i for øjeblikket, da vi skifter ud i grundformationen. Det er baggrunden for det svingende spil, men ikke for bunden i spillet,« indrømmede Esbjerg-træner Troels Bech.

»Det skal forklares med den usikkerhed, der kommer af frustrationen over, at vi ikke holder vore føringer særligt længe. Jeg står og kæmper med frustrationerne. Jeg er æstetiker, så jeg kan godt se, at målene var smukke, men jeg er også konkurrencemenneske, så jeg har svært ved at glæde mig over noget, når vi taber 3-5.«

Trods skuffelsen fastholdt Troels Bech dog, at jobbet er superspændende netop nu, da spillerne og holdet har brug for stor hjælp i skabelsen af et nyt fundament.

»Vi arbejder på at skabe nye lederskikkelser, for det er meget naturligt, at det er de dominerende spillere, der bliver solgt. I den proces kan man som træner kun skubbe lidt på, da ingen kan tvinges til at blive leder uden at have de rigtige evner.«

thomas.kristensen@jp.dk

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.