Operationen lykkedes

Men patienten er stadig i kritisk tilstand. Sådan kan de seneste dages begivenheder for OB opsummeres, efter at de offensive tilgange blev krydret med et skuffende resultat mod Randers.

OB tømte i sidste uge Brøndbys bænk for offensive kræfter i bestræbelserne på at forbedre angrebet i sidste sæsons bronzevinderes angreb.

Tilgangen af Kim Christensen og Johan Absalonsen har mærkbart forbedret OB's offensiv, men balancen på holdet er stadigvæk ikke på plads. Efter fire kampe, hvoraf tre har været på hjemmebane, står OB med fem point på kontoen. Syv efter førerholdet AaB, som er en af konkurrenterne til medaljepladserne.

Med ganske få midler formåede Randers stort set gennem hele kampen at holde fynboerne fra store chancer. Et flot stykke taktisk arbejde af Lars Olsen og hans tropper, som helt fortjent kunne rejse tilbage til Jylland med det ene point. Flere gange i anden halvleg fik gæsterne oven i købet OB's forsvar så meget på hælene, at det kunne have endt med sejr til Randers.

Netop OB's forsvar har ikke formået at fortsætte det flotte spil fra i foråret. Fem mål er gået ind i fire kampe. Et mindre end i hele foråret. Ikke helt tilfredsstillende, hvis man spørger OB's anfører, Ulrik Laursen.

»Vi føler måske lidt, at vi i forsvaret koster point i dag. Det er irriterende, at det i alle vores hjemmekampe hidtil har været et nyt ansigt i SAS-ligaen, som scorer mod os. Det piner mig,« sagde han efter kampen.

Han er dog ikke så bekymret over spillet på banen, og han kalder det en jævn start på sæsonen.

»Vi mangler at spille til nul i SAS-ligaen, men det skal nok komme. En kamp som denne havde vi sikkert vundet 1-0 sidste år. Vi skal nok finde melodien, og så kommer vi i toppen igen,« sagde Ulrik Laursen.

Uden omtanke

Med spillere som svenske Tobias Grahn og Johan Absalonsen, som har deres spidskompetencer med bolden i fødderne, virkede OB's spil i kampen mod Randers ofte uovervejet, da der blev sparket mange høje bolde op mod angriberne.

»Vi forventede at slå Randers, men vi er alt for utålmodige, og vi stresser for meget med bolden. Derfor flyder spillet ikke, og de havde rimeligt nemt ved at pille vores spil i stykker,« sagde Tobias Grahn.

Det sidste kvarter spillede Randers med 10 mand, men alligevel fortsatte Randers' forsvar med at lægge det fynske spil ned. Bruce Rioch valgte på trods af problemerne med at skabe chancer ikke at sætte friske kræfter ind i angrebet.

»Vi havde nok offensive spillere inde, og jeg vurderede ikke, at folkene på bænken ville ændre det helt store,« sagde træneren efter kampen, hvori eneste fynske indskiftning var Morten Fevang.

Randers viste i søndagens kamp, at de med stor taktisk kløgt kan begå sig i ligaen. OB mangler stadig at bevise, at bronzen sidste år ikke bliver en enlig svale.

andreas.meyerhofer@jp.dk

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.