• For abonnenter

Ikke markslam

Ganske få gange i historien har ét eller enkelte bogstaver ændret verdens gang. Jeg husker kun episoden fra Lucky Luke-albummet ”Dalton City”, hvor telegrafisten i bogens indledning bytter om på vokalerne “A” og “I” samt konsonanterne “D” og “M” og således bevirker løsladelsen af Joe Dalton i stedet for Joe Milton, hvorefter fængselsinspektøren sender følgende telegram til ham: “Amaot!”

På Kommandørgårdens celebre og dog afslappede Restaurant Floranda på Rømø midt i Vadehavet var det imidlertid lige ved at ske igen. Min ledsager og jeg havde bestilt marsklam i timiansauce med stegte kartofler for at prøve denne sagnomspundne egnsret lige dér, hvor den er født og opvokset. Og man kunne ligefrem smage øjeblikket, hvor den saltmættede, men dog blide dis over marsken, mødte skarpheden fra timianen, og alt var bælgravende okay - lige indtil jeg kom til at se ned på mine notater.



Ma
Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang
Del artiklen