• For abonnenter

Alternative grillvine

Grillretter er stærktsmagende, og tilbehøret er ofte kradsbørstigt. Tilsammen stiller det næsten urimelige krav til vinens styrke og overlevelsesevne. Det instinktive vinvalg er derfor en maksimalt krydret rødvin som eksempelvis australsk shiraz eller en ung fadlagret argentinsk cabernet. Men i praksis er mange hvidvine mere stærktsmagende end rødvin. Det gælder ikke mindst, hvis vinen har fået et solidt skud egetræ, eller hvis det er en kraftig hvidvin lavet på eksempelvis chardonnay eller viognier.

Det meste egetræ ristes, før det kommer i kontakt med vinen, og det giver nogle naturlige røgaromaer, der klæder trækulsgrillede retter, hvad enten det drejer sig om fisk, kød eller grønt. Især chardonnay evner at håndtere store mængder ristet egetræ, der supplerer madens røgede aromaer på bedste vis. Prøv eksempelvis Montes Alpha Chardonnay 2007 eller Leyda Garuma Vineyard Chardonnay 2007, der viser, hvor godt chardonnay kan klare al krydret mad. Endelig er det også værd at fremhæve, at mousser

Del artiklen