Seks seje senge

1 Slottet i isen Svøb dig i rensdyrskind, sæt dig godt til rette i din islænestol, tag en tår af dit drinkglas - også hugget i is - og nyd synet af den lyse nattehimmels grønne flammer af nordlys.

Hvert år skyder Hotel Isslot op af den øde og iskolde bred ved Jukkasjärvi-søen i det nordligste Sverige. I alt 30.000 ton sne og 4.000 ton is forvandler sig i løbet af efteråret til 120 værelser, en restaurant og et barområde. Temperaturen på værelset, hvor alt er hugget ud i isen, er konstant minus fem grader. Derfor er den traditionelle badekåbe skiftet ud med en håndfuld rensdyrskind og en sovepose til minus 25 grader. Med i prisen er en tur på hundeslæde - området har flere hunde end mennesker - og morgenmad på issengen. Ved femtiden om morgenen trænger et farvestrålende lyshav ind gennem hotelværelsets hvide isvægge.

Sted: Ved Jukkasjärvi-søen i Sverige

Pris: Mellem 20.000 og 30.000 kroner for to nætter inkl. transport fra Danmark og kørsel i hundeslæde. Se fjadventure.dk eller exprise.dk

Transport: Fly til Kiruna via Stockholm

Tidspunkt: december - marts

2 Moskva med MIG

Du sover sikkert lidt uroligt, selv om Hotel Merriott med sine fem stjerner vil gøre alt for, at du skal få en behagelig nat med enorme senge og overdådig morgenmad.

Men supplementet til buffeten er svært at lade være med at drømme om: Velhavende gæster snupper lige en tur i en MIG-25 Foxbat.

Det klassiske russiske jagerfly er med en tophastighed på godt 2.500 km/t - næsten en kilometer i sekundet! - til dato det hurtigste serieproducerede fly i verden.

Turen er inklusive egen skræddersyet astronautdragt, så du sidder godt, når du i 24 kilometers højde kan betragte den natsorte himmel og den blå jordkugle.

Sted: Hotel Merriott, herefter Zhukovsky Air Base. Hotellet arrangerer ikke selv flyvningerne, men bliver ofte brugt som første overnatning.

Pris: Cirka 125.000 kr. Se spaceadventures.com eller exprise.dk

Transport: Fly til Moskva, Rusland

Tidspunkt: Hele året

3 Stensikker aften

De passer på præsidenter, FN-chefer, arabiske oliesheiker - og på dig, hvis du betaler dem for det. Ifølge pengemagasinet Forbes er Hotel President Wilson i Genève i Schweiz et af verdens sikreste hoteller. "Fuld service 24 timer i døgnet", lover de på mystisk og klassisk kortfattet schweizisk maner på hjemmesiden. Hvad det præcis omfatter af bodyguards og kameraer, vil de ikke fortælle, men hvis du betaler de 181.000 kroner pr. nat, som The Imperial Suite koster, kan du nok forvente minimum én svært bevæbnet mand uden for din værelsesdør.

Sted: President Wilson Hotel Genéve, Schweiz

Pris: Fra 3.500 til 181.000 kroner for et dobbeltværelse.

Transport: Fly til Genève, Schweiz.

Tidspunkt: 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen.

4 Nat med hajer

Skorpionfisk. Skildpadder. Delfiner. Hajer. Alle vil være en del af din nat, hvis du tilbringer den på Hotel Poseidon. Når det pompøse undervandshotel åbner i 2007 godt 300 meter under overfladen ud for Bahamas, vil du have en af de bedste muligheder i verden for at betragte havets dyr i ro og mag. Værelserne har tv, aircondition og samme tryk som ved overfladen. Må vi anbefale værelset The Poseidon Lair, som kun koster 120.000 kroner afhængig af dine evner til at forhandle prisen. Men så har du også en privat ubådskaptajn til rådighed.

Sted: Paradise Island,

Bahamas

Pris: Fra 6.000 til 120.000 kroner. Se poseidonresorts.com

Transport:

Fly til Nassau, Bahamas

Tidspunkt:

Sol det meste af året.

5 160 timer med birketræ

Er du træt af luksus kan du booke en plads på verdens vel nok mest kendte rullende hotel, den transsibiriske jernbane. Holder du vejret og tager alle 9.288 km til Vladivostok i et stræk, byder oplevelsen på otte dage med dybe indlandssøer, vodkadrikkende russere og en lille million birketræer. Toget har spisevogn, hvorfra der serveres det meste af døgnet, og toget fungerer som en tidsboble med konstant Moskva-tid, selv om det krydser syv tidszoner.

Sted: Moskva Hovedbanegård

Pris: Moskva-Vladivostok t/r: 1. klasse (to køjer) 5.000 kr., 2. klasse (fire køjer) 3.000 kr. Se waytorussia.net/TransSiberian

Transport: Fly til Moskva

Tidspunkt: Hele året

6 Løvebrøl som vækkeur

Du spotter løven, geparden og næsehornet om dagen. Du drømmer om dem om natten. Og du vågner blandt dem om morgenen. På safarilodgen Samara Private Game Reserve kan du nyde mødet med det vilde Afrika uden at slippe taget i champagneglasset eller de bløde senge. Værelserne har kamin og personlig tjener, og når du har cruiset på savannen i den private, åbne jeep, kan du vaske støvet af i lodgens swimmingpool.

Sted: Samara Game Reserve, Sydafrika

Pris: Fra 3.000 kr. for dobbeltværelse

inkl. safaritur. Se samara.co.za

Transport: Fly til Port Elizabeth, Sydafrika

Tidspunkt: Hele året, bedst om vinteren.

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.