• For abonnenter

Svovl

At vin indeholder sulfitter vil være kendt for enhver, der på et eller andet tidspunkt (måske af bar kedsomhed) har sat sig til at studere en flaske med dens tilhørende påtegninger om alkoholprocent, aftapning osv.

Kun hvis der er mere end 10 gram pr. milliliter skal vinen mærkes, men der er svovl - eller rettere svovldioxid - i alle vine, for det er et biprodukt af gæringen. Desuden tilsætter de fleste vinmagere svovl under produktionen.

Det hæmmer iltning og udviklingen af en række bakterier, og det gør vinen mere stabil når det gælder transport, opbevaring

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.