Du skal lige vide, at du bliver videofilmet

S-togsrevisor Morten Christiansen har to gange prøvet at stå over for en voldelig mand, som ville til at slå. Videoovervågningen afværgede volden.

Det skete så sent som i lørdags. Da var S-togsrevisor Morten Christiansen på arbejde, og på Valby Station kom der pludselig en ung mand cyklende hen ad perronen på en bycykel.

»Du skal lige hoppe af cyklen,« sagde S-togsrevisoren.

»Hallo! Pas lige på, ellers ... ,« svarede manden i begyndelsen af 20'erne og lagde an til en lige højre.

»Når du befinder dig på DSB's område, taler jeg til dig, når jeg finder det nødvendigt. Og inden du gør noget uovervejet, skal du lige vide, at du bliver videofilmet,« afbrød Morten Christiansen den aggressive mand.

Derpå hældte den unge mand, som ifølge S-togsrevisoren var »uden for pædagogisk rækkevidde«, en verbal spand skidt i hovedet på Morten Christiansen. Men han undlod at gribe til vold, og dermed afværgede den DSB-ansatte endnu et overfald. Udelukkende pga. videoovervågningen.

»Jeg mener, at videoovervågningen har en klart præventiv effekt. Efterhånden ved rødderne godt, at de bliver filmet, og det er godt. Som ansat tænker man ikke over, at man bliver overvåget, og det bliver jo kun brugt, hvis der har været episoder,« siger Morten Christiansen.

Han arbejder som gruppeleder for S-togsrevisorerne og bærer titlen toginstruktør. Og det er ikke første gang, at han har oplevet at afværge et voldeligt overfald pga. videoovervågningen.

»Jeg har oplevet det en gang før, hvor der var en fuld mand, som truede mig, da jeg kom ud af kiosken på Valby Station. Da pegede jeg op på videokameraet og bad ham huske på, at han blev videofilmet. Så blev han noget usikker, og der skete ikke mere,« forklarer Morten Christiansen, som også har talt med kollegaer, som har haft samme oplevelse.

Video i nye tog

DSB har opsat videokameraer i alle nye S-tog og på samtlige stationer. Ifølge Morten Christiansen er kvaliteten af billederne overraskende god, og flere gange har politiet kunnet bruge DSB's optagelser til at pågribe gerningsmænd til overfald. Der sidder ikke nogen personer og kigger på overvågningskameraerne til daglig, og optagelserne bliver slettet efter en uge.

Men kommer der en henvendelse fra politiet, kan de findes frem på ganske kort tid.

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.