Ren by - Hvad gør kommunen?

Vi bor i Københavns indre by og er flittige brugere af byens parker og legepladser med vores to sønner på fem og to år.

Vi synes, at Klaus Bondams kampagne under mottoet "Ren by - Hvad gør du?" er et godt initiativ og vil i den forbindelse gøre ham opmærksom på, at vores lokale legeplads, Ørstedsparkens legeplads, i weekenden ikke lever op til forventningerne om et rent miljø for børn. Legepladsen i Ørstedsparken er ellers en fantastisk lille oase i byen, som fra mandag til fredag er bemandet med dygtige pædagoger.

Også i weekenden

Til hverdag er legepladsen altid ren og indbydende, men når vi kommer på legepladsen om formiddagen i weekenden, bliver vi nødt til at gå en runde for at fjerne brugte kondomer, ituskårne flasker, kanyler og afføring. Problemet opstår givetvis, fordi Ørstedsparken ikke er lukket om aftenen og natten som en del andre parker i København. Derfor vil vi anmode Klaus Bondam om, at kommunen sikrer, at legepladsen også fra morgenstunden i weekenden er gjort ren til byens børn.

Ikke for børn

Der er imidlertid også et andet problem tilknyttet legepladsen. Lige uden for legepladsens indgang er et toilet, som er åbent i sommerhalvåret i dagtimerne og frem til kl. 22. Herretoilettet bruges som mødested for homoseksuelle, herunder en del trækkerdrenge. Vi opfatter det som helt uforeneligt, at en voksenverden på den måde ligger i så tæt tilknytning til en legeplads, som er børnenes univers. Vi er bekendt med, at bygningen, hvori toilettet er placeret, er en fredet bygning. Derfor vil vi spørge, om det ikke er muligt at opføre et nyt herretoilet et andet sted i parken væk fra legepladsen og i stedet bruge bygningen til et andet formål? Man kunne for eksempel overveje at udvide legepladsen, så børnene kunne få glæde af bygningen!

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.