Et kæmpe løft til Amager

Jeg forstår godt en vis fremtidsfrygt fra de lokale kolonihavehusejere, fodboldspillere og andre ama'rkanere, når kommunen bebuder et kæmpebyggeri med 3.000 lejligheder i deres nærområde.

Men kigger man nærmere på projektet, er det til gavn for alle - både kolonihavehusejere, fodboldspillere og den almindelige ama'rkaner. Fodboldspillerne får bedre forhold, fordi pengene fra salget af et 22 meter bredt bælte rundt om Kløvermarken er øremærket til nye klubhuse og bedre idrætsfaciliteter. Alle Kløvermarkens boldbaner bevares, og ved hjælp af flere kunstgræsbaner øges tiden til sport og motion.

Arealet øges

Samtidig er byggeriet en kærkommen læskærm for spillerne på de forblæste fodboldbaner. Kolonihavehusejerne får også bedre forhold, fordi Kløvermarksvej bliver til en lokal stillevej fri for gennemkørende trafik. Alle andre ama'rkanere - alle andre københavnere for den sags skyld - får også noget ud af byggeriet. Kløverkarreens tre km lange tagterrasse vil være frit tilgængelig som promenade og opholds- og udsigtssted for alle byens borgere alle døgnets 24 timer.

Flot og billigt

At kunne promenere rundt på taget af den imponerende bygning, der går op og ned, med udsigt over Amager og Christianshavn kan blive et tilløbsstykke. Og det samlede offentlige areal bliver på den måde ikke mindre, men faktisk forøget! Kløverkarreen er med til at gøre det muligt for alle samfundsgrupper at bo og leve midt i København. Der bliver både ejerlejligheder, andelslejligheder og lejelejligheder. Tilmed får Amager og hovedstaden et byggeri så imponerende og smukt, at alle københavnere kan være stolte. Et arkitektonisk mesterstykke, som vil give den genlyd internationalt, som operaen aldrig formåede. Billige Boliger kan realiseres uden Kløverkarreen, men ambitionen er naturligvis at bygge så mange billige boliger som muligt og så flotte billige boliger som muligt. Det kombineres i Kløverkarreen.

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.