Leder: Kommunal snerpethed

FORÅRETS diskussion om sexannoncer i medier, som støttes eller købes af Københavns Kommune, har nu nået nye tåbelige højder. Debatten blandt politikerne i Borgerrepræsentationen gik bl.a. på, om turistguiden Copenhagen This Week skulle kunne distribueres af Københavns Kommune, når der var sider med massageannoncer bag i guiden.

RESULTATET endte med at blive et nej, og derfor får de tusindvis af turister, der i disse uger henvender sig til Københavns Turistinformation, ikke udleveret Copenhagen This Week. Det har nemlig ikke været muligt i juli og august at lave en udgave, der ikke indeholdt de famøse annoncer. Dermed afskæres turisterne fra at få et relevant overblik over udstillinger, koncerter og andre begivenheder, der kunne have deres interesse og gøre besøget i København mere attraktivt.

Forhåbentlig lider byens mange hoteller ikke af samme berøringsangst med virkeligheden som de københavnske politikere. Derfor kan man håbe, at turisterne i stedet får guiden i forbindelse med deres hotelophold. Årsagen til hele miseren er visse politikeres bekymring over, at Københavns Kommune skal lægge navn til en publikation med annoncer for sex. Det var samme snerpethed, der fik et par politikere til at foreslå, at man klippede massageannoncerne ud af Ekstra Bladet, inden det blev lagt frem på kommunens biblioteker. Den idé blev dog heldigvis hurtigt lagt tilbage i den tåbeskuffe, hvorfra den var hentet.

I DEN KONKRETE sag handler det bl.a. om tabte indtægter, hvis Københavns Kommune fortsat får held til at gennemtrumfe deres forbud. Derfor må en kompensation naturligvis komme på tale, og den skal tages fra kommunekassen. Det ender altså med at blive skatteborgerne, der kommer til at betale for den kommunale sippethed. Et forslag om at bruge en halv mio. kr. til at indrykke annoncer, hvoraf det fremgår, at Københavns Kommune opfordrer turisterne til at afholde sig fra at købe seksuelle ydelser, virker endnu mere absurd.

I stedet skulle politikerne bruge pengene til at forbedre de prostitueredes vilkår i form af opsøgende og rådgivende arbejde. Samt bidrage til, at politi og skattemyndigheder satte langt mere effektivt ind for at få ram på de prostitueredes bagmænd og deres omfattende ulovligheder.

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.