Cool at være efterspurgt

Efter et års forgæves jobjagt har den 26-årige levnedsmiddel-ingeniør Amir Reza Ghomi fået en plads på kurset Creative Ghetto. Her føler han endelig, at det er en fordel at være udlænding.

51 jobansøgninger og lige så mange afslag er resultatet for 26-årige Amir Reza Ghomi godt et år efter, at han blev færdig som levnedsmiddelingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet.

»Nu skal jeg ikke være sur og sige, at det bare er, fordi jeg har et andet navn, at jeg ikke har fået et job. Men jeg mener selv, jeg har skrevet nogle gode ansøgninger, og det har andre også fortalt mig, så jeg må alligevel drage den konklusion,« lyder hans egen forklaring på de manglende jobtilbud.

Kreativ udvikling

Fra den 31. juli kommer den dog til at stå på andet end jobansøgninger, når iraneren begynder på kurset Creative Ghetto, som skal hjælpe ham med at udvikle sine kreative evner, give ham konkret erfaring inden for reklamebranchen og ikke mindst udvide sit netværk.

At kurset hovedsageligt tager udgangspunkt i den kommercielle branche, har Amir Reza Ghomi intet problem med, selv om han stræber efter at kunne bruge kurset i forhold til sit fag.

»Jeg håber at blive endnu bedre til ideudvikling. Det tror jeg vil give mig en fordel i forhold til andre ingeniører, fordi jeg vil være i stand til at komme med nye ideer, hvis et forsøg ikke forløber, som det skal, og være bedre til at overkomme forhindringer ved at tænke i kreative baner. Men jeg kunne da også godt tænke mig at arbejde inden for reklamebranchen. Det handler om at åbne mulighederne, og det drejer sig jo om netværk i disse tider.«

Ud over at have været kreativ på laboratoriet i sin praktiktid spiller Amir Reza Ghomi også musik og har stor erfaring med gruppearbejde, hvilket var en af grundene til, at han blev udvalgt til at deltage i kurset.

Forrest i køen

Han er dog helt på det rene med, at hans etniske baggrund er hovedårsagen til, at han får den eftertragtede fod indenfor i reklamebranchen.

»Jeg har det godt nok med det, for jeg ved, at jeg har meget at bidrage med som person og i kraft af at jeg har to kulturelle baggrunde. I mange sammenhænge føler man desuden, at man står bagerst i køen, så dette kursus er med til at give en følelsen af, at man har opbakning. Og det er da cool, hvis vi er en efterspurgt vare,« fastslår han.

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.