Desperate kopier

Original, vittig og rørende komedie om to Linie 3-kopisters beskedne liv.

Nogle vil uden tvivl mene, at Linie 3 er de allerbedste til at parodiere Linie 3.

At deres shows i virkeligheden ér ufrivillige parodier på en trio, der for længst er stivnet i manerer og forudsigelig spøg og skæmt.

Uanset hvad, så er en ægte parodi, lavet af andre end Linie 3, nu ikke at foragte.

Især ikke når den som her laves med udsøgt træfsikkerhed, og tilmed, oven i satiren, får fortalt en besk, barsk og i grunden også sørgelig lille historie om et par unge menneskers forkrampede forhold til idoler, sat i relief af deres eget lidt sølle liv.

Forestillingen, der blot varer en times tid, er fuld af overraskelser, og den blodigste af dem skal ikke røbes her.

Men den begynder som en almindelig jam-koncert, hvor et par håbefulde fyre forsøger at trykke den af som Linie 3. Og da de kun er to, må den ene (Troels Thorsen) springe frem og tilbage mellem mikrofonerne som henholdsvis Preben Kristensen og Thomas Eje, mens den anden (Mikkel Arndt) holder sig til Anders Bircow.

Morsomt og ondt

Forståeligt nok, for pludselig udvikler den kærlige jam sig til en formidabelt træfsikker parodi på Anders Bircow. Mikkel Arndt ligner og lyder forbløffende, med den sammenbidte stemme, det fortinnede blik og den lidt foroverbøjede gorillaholdning. Det er forrygende morsomt og ondskabsfuldt på samme tid. Som resten af optakten i virkeligheden er. Fordi de to spillere afleverer klassiske Linie 3-numre, så man forstår, at det må være charmen, musikaliteten og glæden ved det velkendte, og bestemt ikke teksterne, der har gjort originalerne så populære.

En blodig overraskelse

Og så kommer den første overraskelse. Den virkelige Thomas Eje dukker op. Nå ja, virkelig og virkelig, i forestillingen er han virkelig. Skikkelsen tilhører Christian Bretton-Meyer, der som en anden sfinks uudgrundelig og tavs betragter de to jam-herrer, der fluks kryber og kravler for koryfæet. Pludselig har deres nussede show fået tilført helt andre kvaliteter, ikke mindst da Thomas Eje indvilger i at optræde sammen med kopierne. Turneen går, som alle de andre, til ydmyge steder i det sydlige Jylland, med afstikkere til Tyskland. Hvor de i øvrigt også optræder med Akmed Akkari-jam, Håndboldpigerne-jam og Jan Mølby-jam. Det spares vi andre dog for.

Men indlemmelsen af den ægte vare viser sig hurtigt at være en rigtig skidt idé. Det underdanige fedteri skaber splid, og den næsegruse idoldyrkelse afslører egen indre søllehed og længsel efter noget større. Det er her, det lille eksistentielle drama for alvor folder sig fint og rørende ud. Og så er der som sagt en blodig overraskelse til allersidst.

Det er de tre gutter selv, der har begået komedien. Originalt, morsomt, rørende, overrumplende. Alt det, Linie 3 ikke er, vil nogen sikkert mene. Vi er nu nogle stykker, der stadig kan se kvaliteterne hos originalerne. Bare så den ting også lige er sat på plads.

Bådteatret

"Linie 3 Jam"

Af og med Troels Thorsen, Mikkel Arndt og Christian Bretton-Meyer

Spiller torsdag-fredag kl. 20.00, lørdag-søndag kl. 17.00

Billetter: tlf. 61 30 89 59

Sidste dag 5. august.

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.