Borgmester ved et tilfælde?

Egentlig havde man en tro på, at hvervet som borgmester grundlæggende gik ud på at skaffe bedre forhold for de borgere, som man er blevet valgt af.

Det er desværre tidligere set, at folkevalgte udvikler sig til administrative maskiner, der helt mister overblikket over, hvad deres ombud egentlig er.

I denne henseende bevæger teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam (R) sig helt ud i det barokke med kravet om, at parkeringsvagterne skal udskrive 7,5 bøder om dagen. En henvisning til statistikken kunne have været en fuldstændig afslappet indgang til dette tal, men nej. Borgmesteren udtaler: »Det er helt naturligt for en moderne virksomhed at opstille mål for, hvad hver enkelt virksomhed skal producere.« Bortset fra at det godt nok skurrer lidt i de demokratiske øregange at høre folkevalgte opfatte sig som ledere af en produktionsvirksomhed, så er det også etisk noget problematisk at betragte lovovertrædelser som produktion og kilde til profit. For slet ikke at tale om de etiske overvejelser, der kan opstå omkring de medarbejdere, der ikke kan opfylde deres kvote. Man kunne jo også forestille sig, at man begyndte at stille krav til politiet om 3,75 bankrøverier om dagen. Eller hvis Bondam blev hospitalsborgmester og (Gud forbyde det) ville stille krav om 5,43 alvorligt benbrud om dagen på ortopædisk kirurgisk afdeling. Eller krav til livreddere om at afværge 3,2 drukneulykker i weekenden og 2,1 på hverdage.

Borgerne skal jo have noget for deres penge.

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.