Kort nyt

Pige faldt ned fra anden sal under flugtforsøg Et teenageopgør endte mandag aften med, at en 13-årig pige slog sig gevaldigt, da hun ville stikke af hjemmefra.

Politiet i Glostrup bekræfter, at der blev sendt ambulance og lægehold til pigen, der havde forsøgt at fire sig ned fra anden sal.

Hun ville tilsyneladende diskret væk hjemmefra og havde pakket lidt ting, hvorefter hun bandt nogle lagener sammen for at klatre ned. Men knuderne var ikke så holdbare, så lagenrebet gik op, og pigen faldt ned. Hun var noget diffus, men ved bevidsthed efter styrtet. /ritzau/

Vandskade stoppede sms-trafik hos TDC

En vandskade på TDC's central i Albertslund afbrød tirsdag morgen alt sms-trafik over hele landet hos TDC. Skaden blev repareret ved 9.30-tiden, hvor det igen blev muligt for de fleste at sende sms-beskeder på TDC's net.

Årsagen til problemerne var de store mængder regn, der faldt i løbet af natten til tirsdag. En vandskade på centralen i Albertslund beskadigede en server. /ritzau/

Borgmester vil hæve skatten

Helsingørs konservative borgmester er led og ked af skattestoppet. Modsat partifællerne på Christiansborg ønsker Per Tærsbøl at hæve skatten, skriver Frederiksborg Amts Avis. »Normalt er det ikke min kop te at hæve skatten, men vi mangler 40 mio. kr. i kassen,« siger en vred Per Tærsbøl.

»Jeg er lidt træt af dem på Christiansborg. Jeg kan godt forstå, at borgerne siger, at servicen er blevet ringere under den borgerlige regering, for det er børn og ældre, der må holde for,« lyder det fra borgmesteren.

Hjælp til konflikter i skolen

Forældre til skolebørn har fået en ny mulighed, hvis de mangler hjælp eller et godt råd, når skolegangen pludselig skaber konflikter og problemer, og man som forældre ikke ved, hvor man skal gå hen, skriver Frederiksborg Amts Avis. Muligheden hedder Forældrerådgivningen og er en telefonrådgivning støttet af Undervisningsministeriet. I første omgang vil otte ansatte tage telefonen og rådgive om alle spørgsmål, der vedrører skolen. Rådgivningslinjen vil i første omgang eksistere til udgangen af 2008.

Får ødelægger gamle gravhøje

Det er miljøvenligt og hyggeligt. Men måske er får ikke den bedste løsning, når et fredet område skal afgræsses. En stor flok får, der blev sat ud på gravhøjene Syvhøje i Melby, er nemlig godt i gang med at udgrave den ene af gravhøjene, fordi de har søgt ly for den sidste tids skarpe sol. Deres forsøg på at få skygge går hårdt ud over gravhøjene, skriver Frederiksborg Amts Avis. Det er Melby Kirkes præstegårdsudvalg, som har sat fårene ud på området. Formanden for udvalget, Jytte Wettergren, er også bekymret over fårenes adfærd, og hun har kontaktet amtet for at få dem til at vurdere situationen. Løsningen kan være at afspærre det slidte område. »Selvfølgelig skal højene bevares, det er jo det primære,« siger Jytte Wettergren.

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.