Byrumsplan skal beskytte Nyhavn

For at beskytte Nyhavn som turistattraktion vil Københavns Kommune kreere en byrumsplan, der kan betyde en flytning af havnerundfartens anløbsbro. Det møder protest fra ejerne af havnerundfarts-bådene.

Foreninger og beboere i Nyhavnområdet er så bekymrede over Nyhavns udvikling, at de kontakter Københavns Kommune med deres oplevelse af, at Nyhavns enestående miljø bestående af gamle træskibe og smukke huse er ved at forsvinde i sin egen succes.

Plan foreslås

Derfor foreslår teknik- og miljøforvaltningen nu en byrumsplan for området, der fastlægger, hvordan Nyhavn skal bruges. I planen indgår desuden et forslag om at undersøge muligheden for at flytte havnerundfarternes anløbsbro. Forvaltningen giver flere eksempler på konflikter i området, der truer med at kvæle det specielle miljø, der tiltrækker turisterne:

Konflikter

»Eksempler på konflikter er, at den stigende mængde og størrelsen på kanalrundfartens både betyder flere påsejlinger af de gamle træskibe. At udeserveringerne breder sig mere og mere ud over gangarealerne, så fremkommeligheden hindres. At julemarkedet erobrer kajarealet i hele december og afspærrer for bådene og synet af husene.«

Veteranskibe sejler

Til september er det 30 år siden, at Nyhavn blev havn for veteranskibene, men påsejlinger fra havnerundfarterne og de »stigende kommercielle interesser på kajkanten« har, ifølge forvaltningen, fået 6 veteranskibe til at forlade havnen.

Nyhavnsforeningens formand, Arne Gotved, har tidligere i KØBENHAVN forklaret, at skibsejerne frygter, at deres skib synker, fordi havnerundfarterne skraber mod skibenes sider. Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Arne Gotved, men direktør for DFDS Canaltours Mogens Krug er stærkt bekymret for kommunens plan. 200.000 gæster sejler hvert år ud igennem Nyhavn i en af bådene.

Vil ikke flytte

»Vi vil ikke flyttes ud af Nyhavn. Det er ærgerligt, hvis de mange gæster skal berøves oplevelsen af at sejle gennem Nyhavn, fordi ti træskibe vil have Nyhavn lukket af,« siger Mogens Krug.

Han oplyser, at kanalrundfarterne er Danmarks femte største turistattraktion, og at DFDS Canaltours allerede har imødekommet en del af Nyhavnsforeningens kritik ved at flytte alle krydstogtgæster, chartrede ture til Gl. Strand hvor alle kunder får rabat på billetprisen, hvis de står på der i stedet for i Nyhavn.

Forvaltningen foreslår at tage kontakt til Københavns Havn for at undersøge mulighederne for at flytte havnerundfartens anløbsbro til uden for Nyhavnsbroen, ved det nye Havnegade anlæg eller ved Kvæsthusgraven ved det nye skuespilhus.

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.