Nedtur hos Aldente

Den nyåbnede restaurant Aldente levede ikke op til forventningerne og formentlig heller ikke til egne ambitioner.

Da forretterne blev serveret, var vi overbevist om, at denne aften ville ende med fire eller muligvis endda fem stjerner.

Den nyåbnede italienske restaurant Aldente demonstrerer tydeligt ambitioner om at vise det toscanske køkken fra sin bedste side, grundigt understreget af smagfuldt indrettede lokaler.

Både spise- og vinkortet signalerer ambitioner og kvalitet.

Vinkortet omfatter udelukkende italienske vine, som tydeligvis er udvalgt med omtanke. Priserne svinger fra 165 kr. til 2.000 kr. med hovedvægten omkring de 300 kr. pr. flaske.

Vi valgte en brunello Columbini 1998 til 650 kr. Mindre kunne ikke gøre det, når spisekortet gav løfter om det bedste fra Toscana, og vinen skuffede ikke. Brunelloen betragtes ikke for ingenting som Italiens fornemste vin.

Vinen blev behandlet med behørig respekt og omhyggeligt dekanteret.

Støv og sovs

Den skarpe aftensol afslørede ubønhørligt et jævnt støvlag på karaflen, og det var det første signal om, at ikke alt var perfekt.

Det glemte vi, da forretterne/appetitvækkerne kom på bordet - men kom meget hurtigt i tanker om det igen, da ledsageren opdagede, at hendes gaffel havde grimme pletter af indtørret sovs.

Kortet byder på to- tre- og firerettersmenuer til hhv. 195, 265 og 315 kr.

Der er fire antipasti, fire forretter, fire hovedretter, fire desserter og en ostetallerken.

Anmelderen valgte en klassisk carpaccio, og ledsageren valgte et fabeldyr, som på kortet hedder en ottebenet blæksprutte.

Det viste sig som forventet at dreje sig om en ottearmet blæksprutte, som til gengæld var smukt og delikat anrettet med radiccio og skiver af kogte kartofler.

Carpaccioen var intet mindre end perfekt i sin klassiske enkelhed.

Al dente

Til næste ombæring havde ledsageren valgt en ravioli med spinat og ricotta, og anmelderen en lasagne med pesto og bechamelsauce.

Igen havde køkkenet ydet det perfekte. Delikat anrettet var det, og pastaretterne understregede det relevante i restaurationens navn: al dente.

Som hovedret bestilte ledsageren scallopine prosciutto - oksefilet med grappasovs og strimler af parmaskinke.

Intet at kritisere her, men med anmelderens fisketallerken gik det helt galt.

Den var pænt anrettet med en jomfruhummer, et stykke havtaskehale og et stykke laks. Ifølge betjeningen skulle det hele være ovnbagt, men der må have været noget i vejen med ovnen, for jomfruhummeren havde fået lige i underkanten, havtaskehalen lidt for lidt, og laksen var simpelthen rå. Lunken og rå.

Havtaskehalen har en del seje hinder, som skal fjernes inden tilberedningen. Det var gjort meget lemfældigt, for nu at sige det pænt.

Vi kunne ikke undgå at notere os, at der også var problemer med fiskeretten ved nabobordet - der valgte man at sende retten tilbage til køkkenet. Anmelderen levnede blot.

Betjeningen havde - som man så ofte ser - den uvane først at spørge, om maden havde været tilfredsstillende, når der var spist op. Det er mere hensigtsmæssigt at spørge lige, når gæsten har smagt på maden - men så risikerer man selvfølgelig at få et ærligt svar, når det ikke er i orden.

Gode desserter

Som dessert valgte vi en tiramisu, som vi har fået bedre, men så visselig også værre. En pæn gennemsnitsvare.

Derimod hævede panna cottaen sig mod stjernerne. Den var tilberedt med hvid chokolade, som tilførte den et elegant strejf af vanilje og karamel. Den blev serveret med en kompot af friske røde og sorte bær. Det kan ikke gøres meget bedre, og så bærer vi over med, at retten på den danske version af spisekortet hedder "cremebrulé".

Til desserterne valgte vi blandt kortets fire dessertvine en siciliansk zibibbo - synonym med muscat - og en toscansk vin santo (45 kr.) - også en italiensk specialitet.

Ups!

Således mildere stemt af de gode desserter og de gode dessertvine tog vi sigte mod måltidets afslutning. Ledsageren bestilte kaffe (13 kr.), og anmelderen bestilte en Menabrea-øl, som fås i 66-centiliterflasker til 55 kr.

Der gik nogen tid. 10 minutter .... intet skete. 20 minutter ... der afregnedes ved nabobordene ... det tog lidt tid, for der var bøvl med regningen. En halv time ... intet skete ... bortset fra, at vi nu var de sidste gæster i restauranten.

Efter 32 minutter henvendte serveringen sig og spurgte, om der var mere, hun kunne hjælpe med - det var tydeligt, at vi meget gerne måtte bede om en regning nu.

»Joh, tak som byder, hvad for eksempel med den kaffe og den øl, som vi bestilte for over en halv time siden?«

Ups! Det havde hun godt nok glemt.

»Nå, men vi vil altså gerne have vores kaffe og vores øl at slutte af med, og så må vi hellere for en sikkerheds skyld bede om regningen med det samme.«

»Den får I så om en times tid,« replicerede damen med grum selvironi.

Regningen lå der få minutter efter, og som kompensation for, at alt ikke var gået helt efter bogen, var dessertvinene ikke skrevet på, og de to firerettersmenuer var på regningen reduceret til treretters. I alt altså et afslag på 210 kr. og en samlet regning på 1.248 kr.

Vi havde noteret os, at der også ved nabobordet var givet prisafslag, fordi tingene ikke havde været i orden.

Den slags pli og situationsfornemmelse mildner stemningen og hiver lige præcis to små stjerner hjem.

Men vi kommer nok snart igen, for vi tror på, at Aldente både kan og vil gøre det meget bedre.

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.