Send fra den rigtige konto

?Jeg anvender Outlook 2003 og har fire e-mail-adresser, som jeg jævnligt anvender. Jeg anvender disse til forskellige formål, derfor er det vigtigt for mig, at e-mail til mig sendes til den rigtige e-mail-adresse.

Hvordan kan jeg vælge, hvilken e-mail-adresse, som e-mailen skal afsendes fra. Det må da være muligt? Hvis jeg anvender Webmail, bliver jeg automatisk spurgt.

Med venlig hilsen

Birgitte Lehmann

! Det er skam muligt. Man kan i kontoindstillingerne i Outlook 2003 oprette flere konti - i Deres tilfælde fire forskellige. Herefter får De, hver gang De sender en e-mail, mulighed for at vælge, hvilken konto og dermed hvilken afsender- og svaradresse, der skal fremgå af e-mailen.

De opretter ekstra e-mail-konti på følgende måde:

I Outlook 2003 vælger De i øverste menulinje punktet "Funktioner", og dernæst punktet "E-mail-konti..."

Så kommer et lille vindue frem, hvor der som standard er markeret i feltet "Få vist eller rediger eksisterende e-mailkonti". Klik på knappen "Næste", og De får mulighed for at redigere i eksisterende e-mail-konti, fjerne konti eller tilføje nye konti.

Da Deres 4 e-mail-konti er såkaldte e-mail-alias, altså i virkeligheden havner i samme elektroniske postboks hos Deres internetudbyder, skal logon og næsten alle andre indstillinger være de samme på alle 4 konti. Eneste forskel på dem er det navn, De giver kontoen (f.eks. "privat e-mail") samt det afsendernavn og den afsender e-mail-adresse, De udstyrer hver enkelt konto med.

En af kontiene vil være såkaldt standardkonto. Det betyder, at det er afsendernavn og e-mail fra denne standardkonto, der automatisk bliver benyttet.

Men De kan ved ethvert svar, enhver videresending og enhver ny e-mail vælge en anden konto end standard-kontoen. I den e-mail, der skal sendes, klikker De blot på knappen "Konti" øverst i menulinjen. Så får De listen over e-mail-konti frem og klikker på den konti, De ønsker at benytte.

Når man har oprettet flere e-mail-konti, vil Outlook som standard udføre både "send" og "hent" for hver konto. Men det er samme adresse, De henter al post ved. Og det er lidt tidsspilde at få Outlook til at tømme samme elektroniske postboks hos internetudbyderen fire gange, hver gang der hentes post.

Men det kan man undgå. Når De har oprettet alle de ønskede e-mail-konti, skal De igen vælge "Funktioner" i menulinjen i Outlook 2003. Og herefter vælge "Indstillinger..." Så får De et vindue frem, som indeholder flere faneblade. Vælg fanebladet "Konfiguration af e-mail", og vælg herunder punktet "Send/modtag". Så dukker et nyt vindue op, hvor De klikker på knappen "Rediger".

Så får De mulighed for ud for hver enkelt e-mail-konti at vælge, om der skal modtages eller sendes post fra den. De fjerner fluebenene i "modtag emner" på alle kontiene på nær standardkontoen. Men bevarer fluebenet ud for "send emner" i samtlige konti.

Herefter vil Outlook kun hente ny post en enkelt gang, men sende op til 4 gange med forskellige afsendere, hver gang der udføres en "Send/modtag". Det gælder, hvad enten man manuelt sender og modtager post, eller man har sat Outlook til automatisk at gøre det f.eks. hvert femte minut.

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.