Bedste feriecenter: Skallerup Klit

For at opleve det mest gennemførte feriecenter skal man til klitterne i det nordligste af Jylland, siger Forbrugs anmeldere.

Skallerup Klit Feriecenter er vinderen af Forbrugs test af seks af de største feriecentre med badeland i Danmark.

Boliger i topkvalitet, god vandkvalitet, spændende tilbud og smukke omgivelser giver en helstøbt oplevelse.

De øvrige feriecentre, som Forbrug har testet, ligger alle en tand under feriecentret i Skallerup, da de alle har svage punkter på et eller flere områder inden for aktiviteter, bolig, omgivelser, service og forplejning.  • Lalandia på Lolland tilbyder solide aktiviteter som skøjtebane og et enormt badeland med vilde vandrutsjebaner, men skuffer med dårlige madoplevelser.
  • I Vigsø Bugt Ferie- og Kursuscenter kan man fordrive tiden med motorcross og gåture i Vesterhavets smukke natur, men stedet byder samtidig på den klart dårligste forplejning af alle feriecentrene.
  • DanParcs Silkeborg byder på gode madoplevelser, men mister point på et lidt tyndt udvalg af aktiviteter og på den dårlige service.


Sidstnævnte er også problemet for kædens anden repræsentant, DanParcs Løgstør, der så til gengæld scorer toppoint i udvalget af aktiviteter.

Begge af DanParcs' feriecentre har haft gentagne problemer med vandkvaliteten. 37 gange siden 1. januar 2004 har bakterietallet været for højt. I 14 tilfælde var vandkvaliteten så ringe, at visse bassiner i de to feriecentre blev lukket af myndighederne.  • Den bedste vandkvalitet finder man i bassinerne hos Danland Blokhus. Danland Blokhus har dog et lidt kedeligt udvalg af aktiviteter, der virker en smule udtjente, som det også er tilfældet med den sparsomt udstyrede lejlighed.

Halv pris uden for højsæsonen

Spørgsmålet er så, om prisen følger kvaliteten. Svaret er både og. For topscorerne Skallerup Klit og Lalandia er også indehaverne af de højeste ugepriser - men det er for store luksushytter. I højsæsonen koster f.eks. en luksushytte i Lalandia med spa og sauna 13.965 kr., mens et luksushus i Skallerup topper ved 11.382 kr.

Prisen for de mere almindelige familieboliger med plads til fire er til gengæld ret ens - uanset feriecentrets kvaliteter i øvrigt. I uge 29 går priserne fra ca. 7.000 til 8.400 kr. med testvinderen Skallerup som den billigste, mens lavere placerede Danland Blokhus er dyrest. Der er dog forskel på, hvor store boligerne i denne kategori er.

I lavsæsonen kan man til gengæld bo en uge i de billigste boliger for mellem 2.400 og 4.500 kr., hvilket mange steder er halv pris i forhold til højsæsonen.

I feriecentret Skallerup Klit oplever man dog, at kunderne godt vil betale, hvad det koster.

»Et produkt har jo en pris. Og hvis ikke det kunne bære den, så kunne vi ikke leje boligerne ud,« siger Jonna Kruchov Madsen, der er marketingchef i Skallerup Klit Feriecenter A/S, der sidste år havde 330.000 overnatninger.

Da hele Skallerup Klits rekreative område skulle renoveres for 15 år siden, var Institut for Fremtidsforskning med til planlægningen. De skulle vurdere, hvilke ønsker folk ville have, når de i fremtiden kom til feriecentret.

»Folk vil gerne have noget, som de ikke har derhjemme. Det skal være luksuriøst. Det er jo noget, alle drømmer om,« forklarer Jonna Kruchov Madsen.

camilla.folsach@jp.dk

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.