De iranske mænds teltlejr i Thisted

Antallet af asylsøgere har presset systemet så meget, at man har taget alternative metoder i brug, og for første gang indkvarteres asylsøgere i telte her. Lørdag flyttede cirka 30 mænd ind i en teltlejr i Thy. Som en del af regeringens 34 asylstramninger, har man her rejst en teltlejr til at huse asylansøgere. 25 telte er rejst af Beredskabsstyrelsen og står nu klar til at modtage deres nye beboere.

I Thisted har man sat en teltlejr op som skal huse 250 flygtninge der i weekenden blev skal indkvarteret. Allerede i sidste uge gik Beredskabsstyrelsen i gang med at slå teltene op på styrelsens egen adresse, Simons Bakke 25 i Thisted.
I døgndrift arbejdede man på at få lejren op at stå. Der er tale om en type teltlejr, som Beredskabsstyrelsen også bruger i katastrofeområder. Hvert telt kan huse otte-ti personer, men i Thisted har man valgt at der kun skal sove 8 i hvert telt.
Flere dages regn havde efterladt dybe mudderpøle, og man arbejdede derfor på en løsning for, at asylsøgerne ikke skulle gå rundt i det.
Beredskabsstyrelsens gymnastiksal er blevet indrettet til soverum for op mod 100 mænd. I små båse med køjeseng og skabe til ejendele. Her er plads til to.
I sovesalen og teltene bliver der kun indlogeret enlige mænd. Hvis man kommer som familie får man adgang til sit eget værelse på familiegangen, som ligger for sig selv i den anden ende af bygningen.
Teltene bliver opvarmet af oliefyr som står lige udenfor. I døgndrift puster de varmt luft ind i teltene der består af to lag, som giver en rimelig isolering fra kulden udenfor.
Midt i teltlejren står et stort orange telt. Her spiser de mange asylsøgere i to hold, tre gange om dagen. Her i lejren får asylsøgerne ikke lommepenge som i andre centre, men i stedet udbetalt 125 kroner hver 14. dag.
Beredskabsstyrelsen arbejdede sent for at kunne nå at blive færdig inden de første nye beboere ankom til lejren.
Frivillige fra gruppen Venligboerne Thisted stod foran porten til lejren for at give flygtningene en varm velkomst. Men ikke alle synes at det er en god ide. Flere forbipasserende har dyttet og råbt af dem, fortæller Pia Dam som er initiativtager.
Et hold nye asylsøgere ankommer til lejren og modtages af frivillige fra Venligboerne. De har kun været i Danmark i få dage og kommer fra centre andre steder i landet. Nu er de blevet kørt til nødcentret i Nordjylland, hvor de skal være indtil deres sag bliver behandlet.
De nyankommende går ind gennem porten til deres nye hjem. I baggrunden ses et stort skilt, som Venligboerne har hængt op. ”Welcome! Let’s be freinds” står der med store bogstaver.
Venligboerne i Thisted har hjulpet med at sortere alt det tøj, som lokale har doneret til lejren. Derudover har de bl.a. hjulpet med at klargøre sengepladserne
Eric Arpanahi, Ali Emadi og Muhammad Mazreavi sidder i telt 8B og snakker om deres rejse hertil. De otte senge i hvert telt er adskilt af tynde træplader. De har hver metalskabe som kan bruges til opbevaring af personlige ejendele.
Ali Emadi sidder i teltåbningen og ryger en cigaret. Han synes, at det for koldt at skulle stå udenfor i sneen.
Amir Soluki på 28 går meget op sit udseende. Under sin rejse har han fået købt det, som han ikke nåede at få med fra Iran. Spejlet købte han i Grækenland, føntørreren i Tyskland og børsten i Danmark.
Mohammad Mazravi på 30 kommer fra Iran og har fulgtes med sin fætter hele vejen hertil. Han ligger i sengen ved siden af. De er flygtet af politiske grunde og risikerede at blive henrettet.
Eric Arpanahi, Amir Soluki og Ali Emadi synger den Iranske nationalsang i sjov over, hvor grotesk efter deres mening er.
En af de yngre drenge sover inden der er aftensmad.
Eric Arpanahi på 37 kommer fra Iran og er rejst med flere familiemedlemmer. Han er flygtet på grund af religiøse grunde og risikerede at blive henrettet.
Amir Soluki og Eric Arpanahi slås for sjov om, hvis tur det er til at skrive fra telefonen. Til mange af beboernes ærgrelse er der ikke wifi-netværk i lejren. Deres eneste mulighed for at komme i kontakt med deres familier, der for de flestes vedkommende stadig er i hjemlandene.
Ali Emadi barbere sig med de udleverede skrapere og et lille spejl er smeltet på bagsiden.
Amir Soluki er 28 og kommer fra Iran. Han er rejst af politiske grunde og risikerede henrettelse. Hans største bekymring er, at der ingen fitnesscenter er i teltlejren. Noget som han gjorde meget ud af i Iran.
Gruppen af enlige mænd fra telt 8D står udenfor og snakker inden de skal ind i det orange spisetelt og have aftensmad.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.