Her er vilkårene for udlevering af Holck

Ifølge Justitsministeriets afgørelse af 9. april sidste år sker udleveringen af Niels Holck til Indien på følgende vilkår:

1. Niels Holck må ikke drages til ansvar i Indien - eller udleveres til tredjeland - for nogen anden strafbar handling begået før udleveringen en de, han er udleveret for, medmindre

a) Justitsministeriet tillader det efter udleveringslovens §20,

b) han, uanset at han i 45 dage uhindret har kunnet forlade Indien, har undladt dette, eller,

c) han, efter at forladt Indien frivilligt, er vendt tilbage til Indien.

2. Niels Holck må ikke uden Justitsministeriets tilladelse underkastes strafforfølgning ved en særdomstol, dvs. en domstol med dømmende magt, der nedsættes alene med det formål at behandle sagen mod Niels Holck.

3. Dødsstraf må ikke fuldbyrdes for den pågældende handling.

4. Niels Holck skal hurtigst muligt og senest tre uger efter endelig dom overføres til Danmark med henblik på fuldbyrdelse af en eventuel fængselsstraf eller anden frihedsberøvende foranstaltning. Fuldbyrdelsen i Danmark skal ske efter princippet om omsætning af retsfølgen, jf. artikel 11 i Den europæiske Konvention af 21. marts 1983 om overførelse af domfældte.

5. Ved frihedsberøvelse af Niels Holck som led i strafforfølgningen i Indien skal han ufortøvet fremstilles for en dommer. Niels Holck skal under frihedsberøvelsen behandles i overensstemmelse med artikel 7,9 og 10 i FN's internationale konvention om borgerlige og politiske rettigheder og skal således bl.a. behandles humant og med respekt for menneskets naturlige værdighed og må ikke underkastes tortur eller grusom, umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf. Frihedsberøvelse skal i øvrigt ske under iagttagelse af FN's standard minimumregler for behandling af fanger.

6. De danske myndigheder, herunder den danske ambassade i New Delhi og det danske konsulat i Kolkata (Calcutta), skal have uhindret adgang til at besøge Niels Holck under eventuel frihedsberøvelse i Indien. Endvidere skal Niels Holck have adgang til jævnlige besøg fra sine pårørende.

7. Niels Holck skal have uhindret adgang til at kontakte den danske ambassade i New Delhi og det danske konsulat i Kolkata (Calcutta), og de indiske myndigheder skal straks kontakte ambassaden/konsulatet, hvis Niels Holck anmoder herom.

8. Straffesagen mod Niels Holck skal fremmes med størst mulig hurtighed, og de indiske myndigheder skal den første dag i hver måned underrette det danske justitsministerium via den danske ambassade i New Delhi om status i sagen, herunder om sagens efterforskning og indlevering til retlig behandling, og hvornår sagen forventes afsluttet.

De indiske myndigheder har ved breve af 14. juni 2007, 21. juni 2007 og 28. november 2008 bekræftet, at ovennævnte vilkår vil blive overholdt.

(Kilde: Justitsministeriet)

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.