Annonce
Ordet er dit

Skal København forsøge sig med frit salg af hash?

En konkret model for fri hash som forsøg ligger nu klar på Københavns Rådhus: Salgssteder med statsmonopol skal i et treårigt forsøg sælge hash til alle, der har lyst til at købe.

Meningen er, at det offentlige salg skal underminere det kriminelle hashmarked.

Salget kan enten foregå »i afslappede omgivelser« på cafeer - eller i mere neutrale butikker a la det svenske spritmonopol. I begge modeller skal der være personale, som kan rådgive om brugen af hash.

Et politisk flertal i København bestående af Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten og de radikale plus venstremanden Lars Dueholm går ind for forsøg med afkriminalisering af hashhandel.

»Forbruget er ikke er højere i de lande, der har afkriminaliseret hash til eget brug«, lyder en del af argumentationen. Der henvises især til Holland, hvor salg af hash er lovligt, og hvor forbruget er lavere end i Danmark. Butikkerne i København vil have som mål at overtage to tredjedele af den illegale handel i hovedstaden, hvor der sælges hash for mere end en 1 milliard kroner om året.

Læs også: København klar til fri hash

  • Hvad mener du?
  • Skal København forsøge sig med frit salg af hash?
  • Hvad vil fordelene og ulemperne være?

Deltag i debatten herunder:

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
Her kan du læse Jyllands-Postens regler for debat og finde svar på dine spørgsmål om vores debatfunktioner.
Hvad er du som dansker mest stolt af?
Den danske model er også det, som vi danskere er mest stolte af ved at være dansker. Hvad er du stolt af?
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her