Annonce
Ordet er dit

Truer lav IQ demokratiet?

Tidligere professor i udviklingspsykologi, Helmuth Nyborg, advarer mod "indvandreres lavere IQ". Men er det rigtigt?

Helmuth Nyborg. Arkivfoto: Casper Dalhoff

Helmut Nyborg advarer nu mod indvandring fra Afrika og Mellemøsten, da den tidligere professor mener, at mennesker fra disse områder scorer færre point i intelligenstest end europæere og danskere.

»Det siger sig selv, at hvis der kommer mange mennesker til Danmark fra lande, hvor indbyggerne har en lavere intelligenskvotient, så får vi over tid en lavere gennemsnitlig intelligenskvotient. Det er en ganske alvorlig trussel, da flere undersøgelser viser, at det er svært at opretholde et demokrati i lande, hvor befolkningens IQ er lavere end 90,« siger Helmuth Nyborg.

Andre eksperter mener, at hans tanker er forældet og bygger på sammenhænge, der ikke findes i virkeligheden.

Hvad mener du?

Deltag i debatten herunder:

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
Her kan du læse Jyllands-Postens regler for debat og finde svar på dine spørgsmål om vores debatfunktioner.
Er det de dummeste, der tror på Gud?
Ny, stor undersøgelse fra 137 lande mener at påvise en klar sammenhæng mellem intelligens og religion. Jo mindre intelligent, jo mere religiøs. Men sådan kan man ikke gøre tingene op, mener kritikere.
Midaldrende bliver ældre
Tidligere begyndte man at være midaldrende omkring de 36. Nu er det anderledes.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Roadtrip til den amerikanske nations rødder
Virginias flade flodlandskaber, tobaksplantager, historiske byer og store kirkegårde er ramme for både fortællingen om nationen Amerikas grundlæggelse, slaveriet, borgerkrigen og om nutidens USA. 
Se flere
Knas med lyden? Hold styr på høretelefonerne
Ørepropperne i høretelefonen er ikke renere, end ens ører er. Og det er faktisk et overraskende stort problem for holdbarheden. 
Se flere
Bolig
Lad dig forføre: Smuk pavilion uden vægge
I en lund i Texas ligger La Grange Pavillion, der med sit unikke udseende formår at forføre dig ind i skovens dybe, stille ro. Kom med indenfor. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her