Annonce

Dette er en leder: Jyllands-Posten er en liberal avis, hvilket kommer til udtryk på lederplads – mens journalistikken lever sit eget, frie og uafhængige liv. Vi skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof.

Leder

Antiracisme A/S

Danmark har igen fået smæk af Europarådet for at være både islamofobisk, småracistisk og hadefuldt talende, og igen må man med fare for at udløse endnu en løftet kommissærpegefinger betegne denne seneste rapport fra menneskerettighedskommissær Nils Muiznieks som det rene makværk. Der er ved at være metode i galskaben. Kommissæren flyver ind et par dage, taler med et par omhyggeligt udvalgte repræsentanter fra antiracismeindustrien, læser lidt op på nogle skriftlige kilder, som medierne aldrig kan få nærmere at vide om, rejser hjem igen og afleverer en sønderlemmende rapport, der fremstiller Danmark som helvedes forgård for mange udlændinge, ikke mindst muslimer.

Skal der virkelig ikke mere til for at få udgivet en rapport i den fornemme institution, Europarådets navn? Er alle normale kvalitets- og kontrolmekanismer sat ud af kraft for at kunne producere en konklusion, der forekommer skrevet på forhånd? Hvis dette er standarden for Europarådets virksomhed, hvad så med rådets mange andre aktiviteter?

Som dokumenteret i avisen i går står grove fejl, fejllæsninger og elementære misforståelser i kø i kommissær Muiznieks’ rapport. Et læserbrev fra Pia Kjærsgaard fra 2003 tillægges lige så stor vægt som grundlæggende fejlopfattelser af dansk retsvæsen og forvaltningsret og danner baggrund for en kritik, der ville være hårrejsende, hvis den bare var i nærheden af at være sand. Men der er tilsyneladende ingen ende på den mængde sjusk og halvkvædede viser, som rapporten bygger på, hvorfor den også er let at ryste på hovedet af – men jo med Europarådets troværdighed som indsats.

Kommissæren baserer ikke mindst sit frontalangreb på danskerne og det danske samfund på kritik fra to ngo’er: Dels det pompøst klingende Dokumentations- og rådgivningscenteret om racediskrimination, DRC, der er et aldeles privat foretagende, omend angiveligt også finansieret af ”offentlige midler”, dels ENAR, et europæisk netværk mod racisme. Hovedmand i det første er den fra medierne så kendte advokat Niels-Erik Hansen, hvis synspunkt om en iboende racisme i det danske samfund er velkendt, og hovedmand i det andet er Bashy Quraishy, der også jævnligt takker for danskernes gæstfrihed og imødekommenhed ved at påpege, hvad han mener er islamofobiske træk ved det danske samfund. Kommissær Muiznieks hævder endvidere at have haft skriftligt materiale mellem hænderne, før han skrev sin dom ud, men han er uvillig til at oplyse nærmere herom.

Skal man le eller græde over den devaluering, som sådanne kilder og en sådan rapport fra Europarådet er udtryk for? Heldigvis er både den politiske og den faglige reaktion, f.eks. fra Institut for Menneskerettigheder, temmelig entydig. Den rapport er ikke til at tage alvorligt. Alligevel er det langt fra første gang, at diverse internationale institutioner excellerer i en så underlødig nedrakning af Danmark. Under Muhammed-krisen skete det regelmæssigt, at observatører, rapportører og særlige udsendinge rundede de sædvanlige ngo-kilder samt håndplukkede mediechefer for at skaffe stof til endnu en rapport om, hvor islamofobiske danskerne er. Dengang blev det gerne koblet til VK-regeringen – for ikke at tale om støttepartiet Dansk Folkeparti – og der var ingen ende på, så dårligt Danmarks omdømme var blevet ude i verden.

Det er det så åbenbart stadigvæk. Nu er det bare ikke længere Anders Fogh Rasmussens skyld det hele, men kilderne er de samme og desværre lige så uvederhæftige som dengang. Verden vil bedrages – og bliver det sandelig også.

.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Leder lige nu

JP mener: Medierne er for ærbødige over for EU-systemet

Ikke mindst tilhængere af EU bør betragte systemet – herunder Jean-Claude Juncker – både kritisk og årvågent.
Forsiden lige nu

JP mener: Medierne er for ærbødige over for EU-systemet

Ikke mindst tilhængere af EU bør betragte systemet – herunder Jean-Claude Juncker – både kritisk og årvågent.

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Skaber Dansk Folkeparti parallelsamfund?

Birthe Rønn Hornbech
Dansk Folkeparti vil smide et udenlandsk barn ud af skolen. Hvordan bliver det så integreret?

Blog: Hvis du har ondt i sindet, så skrig det ud over byens tage, min ven

Majbritt Maria Nielsen
Præcis som når man går til læge, hvis bulen i panden ikke forsvinder, går man altså til psykolog, hvis man er begyndt at overleve i stedet for at leve.

Blog: ”Lykkelænder” eller bloktilskud

Nauja Lynge
Hverken de grønlandske eller danske politikere favner det mindretal, som jeg er en del af.

Debat: Han var alt det, Boris Johnson ikke er

Michael Kuttner
Lord Peter Carrington døde samme dag, som Boris Johnson trådte tilbage som udenrigsminister. De var, for at sige det mildt, forskellige.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her