Dette er en leder: Jyllands-Posten er en liberal avis, hvilket kommer til udtryk på lederplads – mens journalistikken lever sit eget, frie og uafhængige liv. Vi skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof.

Tro og trotyl

Efter vore bedste danske begreber skulle der jo være tale om to helt uforenelige størrelser, ja, nærmest direkte modsatrettede begreber: tro og forbrydelse.

Troende mennesker er fromme mennesker, har vi lært og ville fortsat gerne tro på. Forbrydere sætter sig ud over troens fromme værdinormer og træder på, hvad troende mennesker anser for værdifuldt.

Men når forbrydere bruger troen som ideologisk alibi for deres handlinger, er man inde på en farlig vej, og når troen kombineres med ganske almindelig gangstervirksomhed og et mellemøstligt voldspotentiale, som hører en anden kultur til end vores, nærmer vi os en ganske farlig blanding.

Islam opererer med martyrbegrebet som en realitet, og den belønning, der venter i det hinsides for enhver mand, som dør martyrdøden, anses ikke for et flygtigt, symbolsk element i troen, men for en håndgribelig realitet.

De mest militante islamister, som dyrker den mest forskruede form for islam, tror tilsyneladende tillige på, at saligheden i det hinsides er ligefrem proportional med, hvor bloddryppende handlinger der har ført vedkommende i martyrdøden. Det er disse realiteter, det danske samfund er oppe imod, når Politiets Efterretningstjeneste og Center for Terroranalyse nu melder om et stigende antal danske islamister, der drager i såkaldt hellig krig i Syrien. Indvandrerbander har gennem længere tid i stigende grad markeret sig i den danske underverden, og krigen om de lukrative kriminelle markeder er tilsyneladende nådeløs. For tiden er der en del skyderi i hovedstaden, og uvæsnet er tiltagende.

Kampen står mellem de velkendte klubber og organisationer, men indvandrerbanderne har i stigende grad markeret sig. Når de drager til mellemøstlige krigszoner for at deltage i kamphandlinger og vel at mærke overlever, er den tanke nærliggende, at det er et spørgsmål om tid, inden deres tillærte færdigheder kommer til udtryk i den danske bandekrig. Mens danskerne chokerede følger udviklingen, kan vi gøre os tanker om, hvordan og hvorfor det er kommet så vidt.

For det første har vi med de åbne døres politik gennem de seneste 30 år lukket folk ind i dette land, som aldrig skulle have været lukket ind.

For det andet har toneangivende politikere og debattører lullet befolkningen ind i floromvunden tale om kulturberigelse kombineret med en pinlig berøringsangst over for den del af kulturberigelsen, som udmønter sig i vold og anden kriminalitet.

For det tredje har man lukket øjnene for, at store dele af de muslimske indvandreres efterkommere allerede på børnehaveklasse- og folkeskoleniveau sammen med deres forældre og nærmeste familier har levet i parallelsamfund uden nævneværdig berøring med det danske samfund og det danske samfunds værdier.

Det danske samfund har forsømt at stille krav til indvandrerne om, at de skulle gøre sig bekendt med dansk kulturhistorie og danske værdinormer. Ikke at de nødvendigvis har skullet gøre dansk kultur til deres egen, men et passende kendskab må anses for et rimeligt krav til folk, der vil leve og bo her i landet.

Der forestår stadig en stor pædagogisk indsats over for de kommende generationer, men dem, som allerede er tabt, må håndteres med den nødvendige fasthed, så lad os nu se, om den politiske beslutsomhed er andet end flere tomme ord.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.