Annonce

Dette er en leder: Jyllands-Posten er en liberal avis, hvilket kommer til udtryk på lederplads – mens journalistikken lever sit eget, frie og uafhængige liv. Vi skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof.

Leder

Hemmelig kritik

Hvis man ikke vidste bedre, måtte man tro, at det står meget slemt til med menneskerettighederne i Danmark. Hvis man som helt forudsætningsløs læser den seneste rapport fra Ecri, Europarådets kommission mod racisme og intolerance, må man få den opfattelse, at udlændinge nærmest får bank af danske myndigheder. I hvert fald bruger centerchef Niels- Erik Hansen, der er en af leverandørerne til rapporten, frejdigt det udtryk, at der føres en »hårdhændet« udlændingepolitik.

Enhver oplyst dansker og enhver oplyst europæer ved bedre, men visse kræfter har åbenbart en interesse i at sprede misinformation om menneskerettighedssituationen i Danmark, og det kan ikke udelukkes, at en og anden ubefæstet sjæl kunne tage foretagendets ordskvalder for pålydende.

Med til at stemple Ecri-rapporten som noget utroværdigt vås er endvidere det faktum, at Europarådet nægter at oplyse, hvem der har givet de tilgrundliggende oplysninger.Som begrundelse herfor nævner den danske Ecri-repræsentant, juraprofessor Eva Schmidt, at informatorerne kan komme ud for ubehageligheder, hvis det kommer frem, at det er dem, Ecri har talt med. Og så nævner hun for at illustrere problemets omfang, at det i Rusland og Hviderusland kan være farligt at udtale kritik af myndighederne.

Hermed har den debat vist nået et foreløbigt lavpunkt i saglighed og et højdepunkt i infami.

Debatniveauet er ellers et af rapportens væsentligste kritikpunkter, og her afsløres en tydelig politisk interesse, der ikke har en snus med menneskerettigheder at gøre, men alene har til formål at sværte et bestemt politisk parti.

De ifølge Europarådet hemmelige kilder, som ikke overraskende viser sig at være SOS mod Racisme og Dokumentations- og Rådgivningscentret om Racediskrimination, har ”oplyst”, at hadske udtalelser fra specielt Dansk Folkeparti har skabt et politisk klima, hvor det har været muligt at forringe vilkårene for minoriteter.

De to ubehageligt manipulerende foretagender har endvidere påstået, at danske medier tilskynder til racehad uden at blive retsforfulgt. Hvad de altså burde, må man forstå.Efterhånden fristes man til blot med et skuldertræk at konstatere, at en organisation under Europarådet endnu engang farer frem med noget forvorpent, politisk farvet vås om menneskerettighedssituationen i Danmark. Man fristes til med et skuldertræk at konstatere, at det er det sædvanlige slæng af manipulerende skyggepolitikere, der med en gedulgt dagsorden arbejder for at sværte udvalgte dele af det politiske system. Ecri-rapporten anbefaler blandt andet, at myndighederne sikrer en mere positiv tone i medierne fra politikerne, og afslører dermed et noget problematisk forhold til den grundlæggende menneskeret, der hedder ytringsfrihed. Når myndighederne skal sikre en bestemt tone i debatten, er der ikke langt til totalitære systemer, hvor den gode stat sørger for den gode tone og fængsler dem, som spolerer den gode stemning. Det er jo egentlig ganske afskyeligt, at der i Europarådet findes kræfter, der i fuldt alvor går ind for en sådan politisk styring af den offentlige debat.

Det ville være en krænkelse af en grundlæggende menneskerettighed, men sådan tænker folk ikke, som mener at have set lyset og fundet den evige sandhed. For dem skal den gode stemning ikke spoleres af en karsk og relevant offentlig debat.

Så meget for denne såkaldte rapport.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: Det svenske demokrati virker stadig betændt
Det er tankevækkende, når de øvrige partier i Riksdagen ubekymret deltager i politisk debat, hvor Sverigedemokraterne er repræsenteret ved en oppustelig elefant.
Om Fox-kritikken af Danmark: Når sandheden skal frem
Gennem generationer har danskerne valgt at opbygge samfundet anderledes end USA, hvilket aldrig har afholdt også danske politikere fra at kritisere amerikanerne for den måde, hvorpå de har valgt at indrette sig.
JP mener: I dag er vi alle Peter Plys
Kinas censur af en Peter Plys-film vidner om et samfund, der i stadig stigende grad er under overvågning, og som frygter latteren og den frie tanke mere end alt andet.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Leder lige nu

Om Fox-kritikken af Danmark: Når sandheden skal frem

Gennem generationer har danskerne valgt at opbygge samfundet anderledes end USA, hvilket aldrig har afholdt også danske politikere fra at kritisere amerikanerne for den måde, hvorpå de har valgt at indrette sig.
Forsiden lige nu

Om Fox-kritikken af Danmark: Når sandheden skal frem

Gennem generationer har danskerne valgt at opbygge samfundet anderledes end USA, hvilket aldrig har afholdt også danske politikere fra at kritisere amerikanerne for den måde, hvorpå de har valgt at indrette sig.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Det er ikke et mål, at flere skal i folkeskolen

Jens-Kristian Lütken
Det er noget helt særligt dansk, at det brede flertal af befolkningen har råd til at vælge frit mellem folkeskolen eller et privat tilbud.

Blog: 10 sandheder om folkeskolen

Lars Boje Mathiesen
Så ramte et nyt skoleår. Her er 10 ting, som mange partier ikke vil indrømme.
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her