Dette er en leder: Jyllands-Posten er en liberal avis, hvilket kommer til udtryk på lederplads – mens journalistikken lever sit eget, frie og uafhængige liv. Vi skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof.

Leder: »Boykot jøder«

Når man på søgemaskinen Google leder på ordene ”Kauft nicht bei Juden”, får man 5.650 teksthenvisninger og 569 billedhenvisninger.

Billederne, hvoraf vi kender flere fra historiebøgerne, viser både hagekorsprydede nazister med store skilte og nazistiske bøller, som maler på jødiske forretningsdrivendes vinduer og facader: »Køb ikke hos jøder.«

Budskabet hører en fjern og ubehagelig tid til, og de konsekvenser, som det førte med sig, er et af historiens største mareridt. Trods sin historiske afstand til nutiden bliver budskabet isnende nærværende ved læsning om det politiske sammenrend Boykot Israel, som blandt andet har lokkende appel til BUPL.

Dertil kommer afskyelige billeder af unge palæstinensere, der løfter højre arm til nazihilsen og skriger budskaber om, at jøderne skal slagtes. Ikke bare i Mellemøsten, men såmænd også under demonstrationer her i landet, hvor situationens alvor også understreges med stenkast og hærværk.

Disse optrin har ikke haft stor opmærksomhed i vore hjemlige medier og tv-kanaler, men en hurtig rundtur på internettet bekræfter, at antisemitismen lever og har det godt.

Herhjemme har blandt andre en forvirret københavnsk professor ført sig frem med noget vås om, at muslimerne skulle være »vor tids jøder,« altså udsat for massiv forfølgelse og forhånelse på grund af deres religion og etnicitet.

Ovenstående oplysninger fra internettet dokumenterer fuldt ud, at vor tids jøder er - jøder! Set i det perspektiv er det beskæmmende at se, hvem der i den aktuelle mellemøstlige krisesituation slutter op om sammenrendet Boykot Israel. Koblingen med ”Kauft nicht bei Juden” er uomgængelig.

Mellemfolkeligt Samvirke, der præsenterer sig som en neutral humanitær organisation, arrangerede i går eftermiddag og aften i København demonstrationer mod Israel.

Generalsekretær Frans Mikael Jansen afviser, at MS har taget stilling til Israel-Hamas-konflikten, og han ser ingen problemer i, at formanden, Trine Pertou Mach, i søndags stod som underskriver på en annonce i Politiken, som kritiserede Israel for at »optrappe, ikke afslutte konflikten.«

Trine Pertou Mach, der også er folketingskandidat for SF og er ansat i Institut for Menneskerettigheder, har selvfølgelig lov til at sige og skrive lige præcis, hvad hun har lyst til, og hun må vente at blive modsagt i samme tonefald. Det samme må Tue Magnussen, der arbejder som pressekoordinator i Rehabiliterings- og Forskningscentret for Torturofre.

Det er imidlertid mere end almindeligt naivt at tro, at deres klare stillingtagen ikke påvirker offentlighedens opfattelse af de organisationer og institutioner, som de er fremtrædende repræsentanter for. Mellemfolkeligt Samvirke har ikke iværksat demonstrationer mod Hamas-terroristernes konstante raketangreb mod Israel gennem mange år.

Det er, som om en række partier, organisationer og fremtrædende personer, der ensidigt kritiserer Israel, tillige har taget patent på det gode, det rigtige, det humanistiske.

Den radikale partileder Margrethe Vestager bryster sig oven i købet af at have noget så fornemt som et menneskesyn - i modsætning til dem, som er uenige med hende, forstås. Det hjemlige had mod Mellemøstens eneste demokrati og dets eksistenskamp kan bunde i politisk naivitet og selvsmagende politisk korrekthed. Sammenholdt med palæstinensisk voldsretorik, faktisk voldsudøvelse og nazisymboler giver det imidlertid isnende mindelser om en mørk fortid, som vi ikke skal glemme, men som alle burde have lært af.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.