Dette er en leder: Jyllands-Posten er en liberal avis, hvilket kommer til udtryk på lederplads – mens journalistikken lever sit eget, frie og uafhængige liv. Vi skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof.

Leder: Dopingbagmændene

HVORDAN OG HVOR får idrætsudøvere deres midler til doping?

De evigt relevante spørgsmål blev forleden igen aktualiseret, da en dansk cykelrytter blev afsløret. Han indrømmede, men ville ikke svare på ovennævnte.Denne tavshed, som er et gennemgående træk hos afslørede dopingbrugere, rejser yderligere spørgsmål: Køber idrætsfolkene præparaterne på et udenlandsk apotek eller andre legale kanaler?

Det tyder intet på, når tavsheden forklares med bekymring for egen sikkerhed.Det svar kan ikke andet end pege på en kriminel verden, hvor man ikke skyr noget middel i bestræbelserne på at tjene penge og blive ved med det. Svaret tyder også på, at blot antydning af, hvor og hvordan dopingmidlerne er kommet til veje, vil medføre repressalier af en eller anden art.Spørgsmålet er så: Køber danske idrætsudøvere, der anvender ulovlige præstationsfremmende midler, doping hos rockerne? Hos den russiske mafia? Den kinesiske? Af kriminelle indvandrerbander? Af skrupelløse læger? Af internationalt organiserede gangsterbander, der har dopingmidler som speciale? Svarene får blæse i vinden, for de idrætsudøvere, der kunne give svarene, er tavse.Tavshedens pris betales af de idrætsudøvere, der ikke snyder, men er under konstant mistanke, fordi andre gør, af de børn og unge, der gerne vil dyrke deres sport, men ikke kan være sikre på, at den kan dyrkes i dopingfri omgivelser, og af samfundet, fordi ingen tilsyneladende vil hjælpe myndighederne med at få ram på dopingbagmændene.

De manglende svar mere end antyder, at dopingens bagmænd skal findes i kriminelle miljøer. Desto mere grund er der til at få dem afsløret.Det er blot ærgerligt, for nu at sige det pænt, at de idrætsudøvere, der har indrømmet dopingmisbrug og dermed kender noget til de kriminelle miljøer, der sælger stofferne, ikke vil bidrage til afsløring af dopingbagmændene, der er idrættens store svøbe.Moralen tilsiger selvfølgelig, at disse idrætsfolk burde hjælpe politi og anklagemyndighed, men modet er i forbavsende og sørgelig grad fraværende.Andre læser

Mest læste

Del artiklen