Dette er en leder: Jyllands-Posten er en liberal avis, hvilket kommer til udtryk på lederplads – mens journalistikken lever sit eget, frie og uafhængige liv. Vi skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof.

Leder: K-vinderne

DET ER SOM at spille bold i et minefelt at sammenligne præstationerne for herre- og damelandsholdet i håndbold.

Dansk Håndbold Forbunds formand, Per Rasmussen, forsøgte, og han slap ikke heldigt fra det.I den euforiske stemning på Rådhuspladsen i København, da landsholdet blev fejret, hævdede formanden, at herrernes guldmedaljer var en større præstation end kvindernes tilsvarende.Det gav ballade, og formanden måtte siden glatte ud, hvilket han heller ikke slap særligt godt fra.

Selvfølgelig er der forskel på mænd og kvinder. Også når de spiller håndbold. Mændene konkurrerer på et sportsligt højere niveau - alene af den grund, at håndbold for mænd er langt mere udbredt internationalt, end spillet er blandt kvinder. Eller tag tempoet: Spillets finesser hos mændene udføres i et opskruet tempo, og man går glip af en del på den konto.På nettet har der siden formandens udmelding været en livlig diskussion om det indbyrdes forhold. Utallige juniordrengespillere har berettet, hvordan de spillede mod de bedste damehold og vandt. Nogle gange så stort, at kvinderne blev fornærmede og gik hjem.Kvindernes fysik er en anden. Til gengæld har deres spil den fordel, at det ofte er meget lettere og sjovere at følge.Her skal på ingen måde pilles ved kvindernes mange triumfer. Guld ved tre olympiske lege i træk taler for sig selv.

Kvindernes værste modstandere på det seneste har såmænd været dem selv. I sagen om aflønning til landsholdet har de optrådt med en fatal mangel på realitetssans. Efter at have misset chancen for at forsvare guldet i Beijing forekommer det ikke klogt at kræve lønforhøjelse for at stille op. Heldigvis sagde håndboldforbundet nej, men der er nu indgået en aftale, der betyder en lønnedgang på grund af manglende resultater.Landsholdet havde bragt sig i en situation, hvor det var nødt til at få en aftale, for ellers ville der ikke længere være noget landshold med de konsekvenser for turnering og indtjening, det ville have.Andre læser

Mest læste

Del artiklen