Annonce

Dette er en leder: Jyllands-Posten er en liberal avis, hvilket kommer til udtryk på lederplads – mens journalistikken lever sit eget, frie og uafhængige liv. Vi skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof.

Leder

Staten er i gang med en boligkonfiskation

Staten evner ikke at inddrive skattegæld for hen ved 100 mia. kr., men boligejerne – dem har man krammet på, indtil den sidste mursten er nationaliseret.

En gammel talemåde siger, at man bør undgå to ting her i livet: Den ene er klatgæld, og da den anden ikke egner sig til at blive nævnt på tryk, vil vi koncentrere os om gælden.

Langt de fleste mennesker bryder sig ikke om at have gæld, men hvis det er nødvendigt at låne penge, vil de selv tage initiativet, som det bl.a. sker i forbindelse med køb af fast ejendom. Privatøkonomisk er intet værre, end hvis man ufrivilligt bliver påført gæld.

Hvis eller når det sker, har mange mennesker et ønske om at få gælden ud af verden hurtigst muligt, og heldigvis er tilværelsen da indrettet sådan, at det også er muligt – undtagen i verdens mest skatteplagede land, Danmark.


Da regeringen sammen med et flertal i Folketinget i maj i fjor indgik et boligskatteforlig, rummede det en gradvis konfiskation af ejerboliger, hvilket vi på denne plads den 4. maj 2017 under overskriften ”Stol trygt på staten” gjorde umisforståeligt opmærksom på.

Danmarks boligejere har så travlt med at trælle under skatteåget, at de færreste den majdag i fjor opdagede, hvad der ventede. Den brutale virkelighed er først gået op for dem nu, da de modtager ”Ejendomsskattebilletten” for 2. halvår af 2018. Med virkning fra den 1. juli og frem til 2021 vil alle stigninger i grundskylden systematisk blive indefrosset i ejendommen, og derved opbygges en gæld. Ganske vist er den rente- og gebyrfri, hvilket kan lyde rundhåndet, men den virkelige virkelighed er, at den almægtige stat på få år gør sig til ejer af en stadigt voksende del af ejerboligen.

De boligejere, der i 2021 måtte have råd, får til den tid måske mulighed for at indfri gælden, hvorimod alle uden den fornødne likviditet ikke blot vil se gælden forblive indefrosset, men fra 2021 vil den også blive forrentet.

Dansk politik er en kamp om velfærdsløfter, der nu også skal finansieres gennem den systematiske boligkonfiskation.

End ikke de mest forbenede socialistiske samfund har udtænkt et sådant overgreb, men i Danmark – ovenikøbet under en såkaldt ”borgerlig” regering – sker det med et pennestrøg og uden nogen form for reel debat. Man turde formode, at regeringen under statsminister Lars Løkke Rasmussen som minimum ville lade borgerne møde op på det lokale skattekontor og med deres dankort betale den pålignede grundskyld, men nej. Staten og kommunerne er ikke til for borgernes skyld, men for systemet, og systemet har bestemt, at ejerboligerne skal nationaliseres ved at gøre ejendomsskattebyrden så stor, at langt de fleste boligejere ikke længere har råd til at betale grundskylden.

Borgerlige vælgere, om sådanne endnu måtte findes, havde som minimum forventet, at grundskylden i forbindelse med boligskatteforliget ville blive lagt på indkomsten, som det sker med ejendomsværdiskatten, men heller ikke her var der skygge af hjælp at hente fra en regering, der kalder sig liberal, hvilket er en livsløgn.

Ikke nok med det: Grundskylden kan stige med op til 7 pct. om året eller langt, langt mere end såvel forbrugerpriserne som lønningerne.

Om ikke før, må selv den sidste rest af liberale danskere nu have indset, at de tilhører en minoritet, som ingen på Christiansborg finder det umagen værd at vise interesse.

Dansk politik er en kamp om velfærdsløfter, der nu også skal finansieres gennem den systematiske boligkonfiskation. Staten evner ikke at inddrive skattegæld for hen ved 100 mia. kr., men boligejerne – dem har man krammet på, indtil den sidste mursten er nationaliseret.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter


Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: Det store offentlige ledelsessvigt
Det vil kræve en mentalitetsændring, hvis den offentlige sektor skulle sætte borgeren i centrum.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Leder lige nu

JP mener: Tommy Robinson er ikke en martyr

Men der er alligevel noget råddent i England.

JP mener: Mission fred

Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Fodbold uden dommerfejl er ikke fodbold

Jens-Kristian Lütken
Magien forsvinder fra fodbold, hvis den skal være ren og retfærdig

International debat og analyse: Den oversete humanitære krise i Latinamerika

Ninna Nyberg Sørensen
Flere end tre millioner mennesker har forladt Venezuela, hvis økonomiske krise får stadig større konsekvenser for befolkningen. Nabolandene taler om en humanitær flygtningekrise, og flere er i gang med at tage ekstraordinære migrationspolitiske skridt.

Kig til Bornholm: Skab stærke lokale uddannelser

Lars Olsen
Lad os tage et opgør med centraliseringen, der handler om andet end symbolpolitik og trivielle slagsmål mellem hovedstad og provins. Uddannelsessystemet er oplagt.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her