Dette er en kronik skrevet af en ekstern kronikør. Jyllands-Posten skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof. Vil du skrive en kronik? Læs hvordan her.
  • For abonnenter

Tørklædet handler om magt

Lederen af verdens førende islamiske læreanstalt blev tvunget til et tilbagetog, da han ville forbyde tildækningen af piger på det berømte Al-Azhar universitet i Egypten. Kronikøren opfordrer Vesten til ikke at lade sig besnære af islamisternes snak om kvinders rettigheder. Det handler om magt, og hver gang Vesten bøjer sig, vil der blive fremsat krav om nye indrømmelser.

»Løft sløret« beordrede sunnimuslimernes øverste lærde Shaykh Al-Azhar Muhammad Tantawi fra verdens førende islamiske læreanstalt til en pige i en af Al-Azhars pigeskoler i Cairo. Da pigen protesterede, tilføjede han: »Det er en skik og ikke en religiøs pligt med basis i loven. Jeg kender religionen bedre end dig og de, der har født dig«. Ved at løfte sløret gjorde shaykhen, hvad mange mænd drømmer om, men han blev skuffet over det han så, for ifølge en egyptisk avis konstaterede de

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen